Sberbank i službeno prodaje zaplijenjene dionice Mercatora

Bez autora
Jun 22 2017

Ruski Sberbank najavio je kako će prodati 18,53 posto udjela u Mercatoru kojeg je zaplijenio prije neki dan. Minimalna cijena na aukciji bit će 40,58 milijuna eura i prodajom će se namaknuti manji dio Agrokorova duga prema Sberbanku. Analitičari predviđaju da bi se kao kupac mogao pojaviti neki od većih inozemnih fondova koji djeluju na popdručju ove regije. Iz Agrokora su u utorak izvijestili kako je Agrokor d.d. vlasnik 69,57 posto Mercatora i kako to vlasništvo Agrokora nije založeno niti na bilo koji način dovedeno u pitanje, a Sberbank može pokrenuti postupak ovrhe samo nad imovinom u vlasništvu nizozemske tvrtke Agrokor Investment B.V.

Sberbank i službeno prodaje zaplijenjene dionice MercatoraRuski Sberbank najavio je kako će prodati 18,53 posto udjela u Mercatoru kojeg je zaplijenio prije neki dan.

Minimalna cijena na aukciji bit će 40,58 milijuna eura i prodajom će se namaknuti manji dio Agrokorova duga prema Sberbanku. Analitičari predviđaju da bi se kao kupac mogao pojaviti neki od većih inozemnih fondova koji djeluju na popdručju ove regije. 

Iz Agrokora su u utorak izvijestili kako je Agrokor d.d. vlasnik 69,57 posto Mercatora i kako to vlasništvo Agrokora nije založeno niti na bilo koji način dovedeno u pitanje, a Sberbank može pokrenuti postupak ovrhe samo nad imovinom u vlasništvu nizozemske tvrtke Agrokor Investment B.V.

"Agrokor d.d. je vlasnik 69,57 posto Mercatora i ovo vlasništvo Agrokora d.d. nije založeno niti je na bilo koji način dovedeno u pitanje. Sva vlasnička prava u Mercatoru Agrokor d.d. ostvaruje na temelju ovog većinskog vlasničkog udjela", navodi se u odgovoru Agrokora na upit Hine nakon napisa u slovenskim medijima da je ruska banka Sberbank počela "plijeniti" 18,53 posto dionica Mercatora koje su u vlasništvu nizozemske tvrtke Agrokor Investment B.V.

U odgovoru Agrokora navodi se i da je manjinski udio od 18,53 posto Mercatora u vlasništvu Agrokor Investments B.V., a ne Agrokora d.d., jer je ova kompanija sa sjedištem u Nizozemskoj u direktnom, 100-postotnom vlasništvu Ivice Todorića.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik