Niš primer drugim lokalnim samoupravama u Srbiji

Bez autora
Jun 22 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i čelnicima gradske uprave o projektima koji se realizuju u ovoj lokalnoj samoupravi. Mihajlović je nakon sastanka, na kojem su joj predstavljeni tekući i planirani projekti, ocenila da ovaj grad, po načinu na koji se njime upravlja, po stabilnom finansiranju i načinu na koji se određuju prioriteti, može da bude primer za mnoge lokalne samouprave u Srbiji. Niš ima stabilno finansiranje, bez čega nema novih projekata i saradnje sa finansijskim institucijama, dok planirane investicije grada, po pripremljenoj dokumentacij, u narednoj godini iznose približno dve milijarde dinara, od čega je deo vezan za Aerodrom "Konstantin Veliki", objasnila je ona. Potpredsednik Vlade je takođe dodala da je ponosna na saradnju sa ovim gradom i svim ljudima iz lokalne samouprave.

Niš primer drugim lokalnim samoupravama u SrbijiPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i čelnicima gradske uprave o projektima koji se realizuju u ovoj lokalnoj samoupravi.

Mihajlović je nakon sastanka, na kojem su joj predstavljeni tekući i planirani projekti, ocenila da ovaj grad, po načinu na koji se njime upravlja, po stabilnom finansiranju i načinu na koji se određuju prioriteti, može da bude primer za mnoge lokalne samouprave u Srbiji.

Niš ima stabilno finansiranje, bez čega nema novih projekata i saradnje sa finansijskim institucijama, dok planirane investicije grada, po pripremljenoj dokumentacij, u narednoj godini iznose približno dve milijarde dinara, od čega je deo vezan za Aerodrom "Konstantin Veliki", objasnila je ona.

Potpredsednik Vlade je takođe dodala da je ponosna na saradnju sa ovim gradom i svim ljudima iz lokalne samouprave.

Bulatović je upoznao Mihajlović sa najznačajnijim aktivnostima koje Niš trenutno sprovodi ili priprema, uključujući planove za otvaranje novih fabrika, unapređenje komunalne infrastrukture, izgradnju putne infrastrukture i donošenje planske dokumentacije.

Situacija sa javnim finansijama u gradu je stabilna i možemo da finansiramo sve obaveze, podvukao je on i iskazao zahvalnost Vladi na podršci koju pruža Nišu i čitavom jugu Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik