Nakon 15 godina poznati zagrebački hotel odlazi u povijest

Bez autora
Oct 19 2017

Desetljeće i pol nakon otvorenja hotela Arcotel Allegra u središtu Zagreba, austrijska grupacija Arcotel Hotels najavljuje njegovo zatvaranje. Krajem prosinca ove godine istječe im najam, ugovor su nastojali produžiti, no to se, kako kažu, nije ostvarilo. Hotel sa 150 soba do 31. prosinca poslovat će u punom opsegu, a potom zatvara svoja vrata, stoji u priopćenju te grupacije, . Naša hotelska grupacija željela je nastaviti s radom ovog zagrebačkog hotela, dodatno ističe Martin Lachout, predsjednik uprave tvrtke Arcotel Hotel AG, koji poručuje da vjeruju u Zagreb kao destinaciju te da su zainteresirani za nove hotelske projekte u Zagrebu.

Nakon 15 godina poznati zagrebački hotel odlazi u povijestDesetljeće i pol nakon otvorenja hotela Arcotel Allegra u središtu Zagreba, austrijska grupacija Arcotel Hotels najavljuje njegovo zatvaranje.

Krajem prosinca ove godine istječe im najam, ugovor su nastojali produžiti, no to se, kako kažu, nije ostvarilo. Hotel sa 150 soba do 31. prosinca poslovat će u punom opsegu, a potom zatvara svoja vrata, stoji u priopćenju te grupacije, .

– Naša hotelska grupacija željela je nastaviti s radom ovog zagrebačkog hotela – dodatno ističe Martin Lachout, predsjednik uprave tvrtke Arcotel Hotel AG, koji poručuje da vjeruju u Zagreb kao destinaciju te da su zainteresirani za nove hotelske projekte u Zagrebu.

Vlasnica grupacije s 11 hotela u Njemačkoj, Austriji i Hrvatskoj dr. Renate Wimmer kaže da joj je zagrebački Arcotel bio prirastao srcu i da je uz taj hotel vežu mnoge drage uspomene te zahvaljuje svim gostima, klijentima, poslovnim partnerima i pratiteljima.

U upravi zagrebačkog šoping centra Branimir, koji je vlasnik prostora, ne daju nikakve dodatne informacije i ne žele komentirati najavu zatvaranja hotela, a nešto više o raskidu dugogodišnje poslovne suradnje ne žele reći ni u Beču.

Iz austrijske centrale stiže, međutim, informacija da će hotel u sklopu Branimir centra koliko su, kako kažu, oni upućeni, nastaviti raditi pod nekim drugim brendom.

Također, Austrijanci poručuju da njihova grupacija već razmatra neke lokacije u Zagrebu za novi hotel Allegra. Kako bilo, ovakav rasplet dugogodišnje suradnje javnost nije mogla naslutiti.

Prije malo više od pola godine vlasnica grupacije R. Wimmer u intervju za naš list, hvaleći Zagreb kao ‘predivan grad koji u svako doba godine neodoljivo privlači da u njemu provedete produženi vikend’, otkrila je ambiciozne planove vezane uz našu zemlju.

Kazala je da je njena grupacija vrlo zainteresirana za nove hotele u Hrvatskoj, s tim da ih obala ne zanima. Fokus, otkrila nam je tada, ostaje na hotelima za poslovne goste i one koje zanimaju obilasci gradova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik