Hrvati osvetljavaju celo Valjevo

Bez autora
Nov 22 2017

Struju za javnu rasvetu i semafore na raskrsnicama u gradu na Kolubari isporučivaće "Hrvatska elektroprivreda" koja je taj posao dobila na tenderu raspisanom u aprilu ove godine. Na tender su se javili EPS i HEP, ali je ponuda hrvatskog preduzeća bila povoljnija, pa je dobilo ovaj posao, a struju za gradsku rasvetu bi na području Valjeva trebalo da počne da isporučuje do kraja novembra. Ugovor HEP i Grada Valjeva potpisan je početkom juna, ali hrvatska firma još nije počela da električnom energijom snabdeva javnu rasvetu i saobraćajnu svetlosnu signalizaciju. Dosadašnji snabdevač EPS, naime, zahtevao je da Grad Valjevo izmiri dugovanja za struju za javnu rasvetu, što je lokalna samouprava i učinila, pa su se stekli svi uslovi da HEP počne isporuku. Inače, za struju za javnu rasvetu i semafore Valjevo je godišnje izdvajalo oko 50 miliona dinara.

Hrvati osvetljavaju celo ValjevoStruju za javnu rasvetu i semafore na raskrsnicama u gradu na Kolubari isporučivaće "Hrvatska elektroprivreda" (HEP) koja je taj posao dobila na tenderu raspisanom u aprilu ove godine.

Na tender su se javili EPS i HEP, ali je ponuda hrvatskog preduzeća bila povoljnija, pa je dobilo ovaj posao, a struju za gradsku rasvetu bi na području Valjeva trebalo da počne da isporučuje do kraja novembra.

Ugovor HEP i Grada Valjeva potpisan je, saznajemo, početkom juna, ali hrvatska firma još nije počela da električnom energijom snabdeva javnu rasvetu i saobraćajnu svetlosnu signalizaciju.

Dosadašnji snabdevač EPS, naime, zahtevao je da Grad Valjevo izmiri dugovanja za struju za javnu rasvetu, što je lokalna samouprava i učinila, pa su se stekli svi uslovi da HEP počne isporuku. Inače, za struju za javnu rasvetu i semafore Valjevo je godišnje izdvajalo oko 50 miliona dinara.

- Odluka da HEP isporučuje struju apsolutno je u skladu sa zakonom - kažu u Gradskoj upravi Valjevo.

- I prethodne dve godine raspisivali smo istu javnu nabavku, ali je posao dobijao EPS. Ove godine na tenderu je učestvovao i HEP, koji je imao povoljniju ponudu, i po zakonu bili smo dužni da sa njima potpišemo ugovor.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik