CERP utvrdio početne cijene za tri hotelske kompanije

Bez autora
Nov 26 2017

Centar za restrukturiranje i prodaju utvrdio je početne cijene za prodaju većinskih državnih udjela u tri turističke tvrtke pa za 70,74 posto dionica crikveničkog Jadrana traži najmanje 193,9 milijuna kuna, za 68,94 posto dionica dubrovačkog Hotela Maestral 114,3 milijuna kuna i za 55,48 posto dionica Hotela Makarska 150,1 milijun kuna, proizlazi iz odluka koje je u petak objavio CERP. Naime, Upravno vijeće CERP-a na ovotjednoj je sjednici utvrdilo odluke o početnoj cijeni i provedbi postupaka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda za kupnju te tri hotelske kuće u većinskom državnom vlasništvu, za koje je javne pozive objavio početkom studenoga, a rok za dostavu pisama namjere je bio 13. studenoga. CERP je za gotovo 34,6 milijuna dionica crikveničkog Jadrana zaprimio 22 pisma namjere, a ti će zaintersirani investitori biti pozvani da podnesu svoje obvezujuće ponude.

CERP utvrdio početne cijene za tri hotelske kompanijeCentar za restrukturiranje i prodaju (CERP) utvrdio je početne cijene za prodaju većinskih državnih udjela u tri turističke tvrtke pa za 70,74 posto dionica crikveničkog Jadrana traži najmanje 193,9 milijuna kuna, za 68,94 posto dionica dubrovačkog Hotela Maestral 114,3 milijuna kuna i za 55,48 posto dionica Hotela Makarska 150,1 milijun kuna, proizlazi iz odluka koje je u petak objavio CERP.

Naime, Upravno vijeće CERP-a na ovotjednoj je sjednici utvrdilo odluke o početnoj cijeni i provedbi postupaka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda za kupnju te tri hotelske kuće u većinskom državnom vlasništvu, za koje je javne pozive objavio početkom studenoga, a rok za dostavu pisama namjere je bio 13. studenoga.

CERP je za gotovo 34,6 milijuna dionica crikveničkog Jadrana zaprimio 22 pisma namjere, a ti će zaintersirani investitori biti pozvani da podnesu svoje obvezujuće ponude.

Početna cijena za 70,74 posto dionica Jadrana je 193,9 milijuna kuna ili 34,75 kuna po dionici.

No, zainteresirani za Jadran morat će ponuditi i dokapitalizaciju iz vlastitih sredstava i u iznosu od najmanje 200 milijuna kuna. Tu će dokapitalizaciju morati izvršiti u roku od šest mjeseci od dana sklapanja ugovora o prodaji.

Za 355.520 dionica ili 68,94 posto dionica Hotela Maestral pristiglo je najviše, 40 pisama namjere, a početna cijena koju će morati ponuditi za taj paket dionica je 114,3 milijuna kuna ili 321,42 kuna po dionici.

Za Hotele Makarska, u kojima prodaje 621.086 dionica ili 55,48 posto, CERP-ova je početna cijena 150,1 milijun kuna ili 241,65. Za Hotele Makarska je pristiglo 26 pisama namjere.

Zainteresirani za te dvije hotelske tvrtke trebat će svojoj obvezujućoj ponudi priložiti i plan poslovanja, ulaganja i razvoja tvrtki.

Ujedno, UV CERP-a donijelo je odluku o raspisivanju javnog natječaja za odabir predsjednika i člana uprave Croatia Airlinesa.

Naime, nakon ostavke predsjednika Uprave Krešimira Kučka početkom listopada, zbog odlaska na novu dužnost direktora bahreinske aviokompanije Gulf Air, Nadzorni odbor CA je donio odluku da se za člana Uprave odnosno direktora kompanije imenuje Jasmin Bajić na razdoblje od najviše šest mjeseci, odnosno do provedbe postupka izbora i imenovanja Uprave temeljem javnog natječaja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik