Nema kupca za Slateks ni za tri puta nižu cijenu

Bez autora
Nov 26 2017

Na četvrtoj licitaciji za prodaju Gerontološkog centra "Slateks" iz Slatine nije bilo kupaca koji su bili spremni izdvojiti 2,48 miliona KM. U banjalučkom Okružnom privrednom sudu pojavili su se u petak samo stečajni upravnik Slateksa Vlajko Gurešić i tri povjerioca. Deset minuta od početka licitacije Gurešić, nimalo iznenađen, proglasio je licitaciju propalom. Prva licitacija Slateksa bila je početkom jula ove godine, a vrijednost je procijenjena na 7,7 miliona maraka. Za 5 mjeseci, jedan od velikih Vladinih projekata, u koji su uloženi milioni maraka, prodaje se po tri puta nižoj cijeni. Za sljedeću licitaciju stečajni upravnik ne planira da snizi pa će uslovi ostati isti. Stečajni upravnik ne isključuje mogućnost da Gerontološki centar opet proradi, ali za sada je cilj da ga unovče. O svemu će odlučiti odbor povjerilaca.

Nema kupca za Slateks ni za tri puta nižu cijenuNa četvrtoj licitaciji za prodaju Gerontološkog centra "Slateks" iz Slatine nije bilo kupaca koji su bili spremni izdvojiti 2,48 miliona KM. U banjalučkom Okružnom privrednom sudu pojavili su se u petak samo stečajni upravnik Slateksa Vlajko Gurešić i tri povjerioca.

Deset minuta od početka licitacije Gurešić, nimalo iznenađen, proglasio je licitaciju propalom, izvještava ATV.

Prva licitacija Slateksa bila je početkom jula ove godine, a vrijednost je procijenjena na 7,7 miliona maraka. Za 5 mjeseci, jedan od velikih Vladinih projekata, u koji su uloženi milioni maraka, prodaje se po tri puta nižoj cijeni.

Za sljedeću licitaciju stečajni upravnik ne planira da snizi pa će uslovi ostati isti.

Stečajni upravnik ne isključuje mogućnost da Gerontološki centar opet proradi, ali za sada je cilj da ga unovče. O svemu će odlučiti odbor povjerilaca. Razlozi za nezainteresovanost kupaca, mogu, kaže Gurešić, biti različiti, ali uvjeren je da zna glavni.

“Ima nekih nedostataka, a mislim da je glavni loš ambijent za investiranje", rekao je Gurešić.

Prošle godine Vlada Srpske pokrenula je proces likvidacije "Slateksa" koji je obustavljen i otvoren je stečaj, jer su obaveze veće za 2,7 miliona KM od procijenjene imovine. Samo za kredite dužni su 8,7 miliona KM od kojih se značajan dio odnosi na obaveze prema IRB-u.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik