Procurio papir: Satoši Nakamoto je Ilon Mask?

Bez autora
Nov 29 2017

Bivši radnik Spejs X napisao je blog u kome tvrdi da je Ilon Mask verovatno pronalazač kriptovalute bitkoina. Mask je ubrzo reagovao i rekao da je laž da je on osmislio bitkoin i da stoji iza pseudonima "Satoši Nakamoto".Debata je počela da se širi internetom kada se pojavio papir iz 2008. godine na kome je detaljan plan kako bi trebalo da se razvija bitkoin. Plan je osmislio navodno neko ko se zove Satoši Nakamoto. Ali ko je osoba, ili više njih koja stoji iza imena Satoši Nakamoto još se ne zna. Sahil Gupta, bivši pripravnik u Maskovoj kompaniji, u svom blogu pretpostavio je da je "Satoši najverovatnije Ilon".

Procurio papir: Satoši Nakamoto je Ilon Mask?Bivši radnik Spejs X napisao je blog u kome tvrdi da je Ilon Mask verovatno pronalazač kriptovalute bitkoina. Mask je ubrzo reagovao i rekao da je laž da je on osmislio bitkoin i da stoji iza pseudonima "Satoši Nakamoto".

Debata je počela da se širi internetom kada se pojavio papir iz 2008. godine na kome je detaljan plan kako bi trebalo da se razvija bitkoin. Plan je osmislio navodno neko ko se zove Satoši Nakamoto. Ali ko je osoba, ili više njih koja stoji iza imena Satoši Nakamoto još se ne zna.

Sahil Gupta, bivši pripravnik u Maskovoj kompaniji, u svom blogu pretpostavio je da je "Satoši najverovatnije Ilon".

Kako je rekao, Mask bi mogao da stoji iza te digitalne valute jer "duboko razume ekonomiju i njene probleme, kao i kriptovalute, ali i poznaje programiranje i uopšte je „svestran“".

Bivši pripravnik kaže da je Mask verovatno želeo da lansira bitkoin tokom 2008. godine tokom svetske krize i možda je želeo da tako "reši nedostatak poverenja u banke stvaranjem nove valute".

U blogu, Gupta je izneo i neke druge dokaze za koje veruje da upućuju na to da je Mask tvorac bitkoina.

Ali Mask je demantovao te glasine i dodao da je čak izgubio jedan bitkoin koji mu je prijatelj poklonio pre nekoliko godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik