Adris otkupio potraživanja prema bivšem Kerumovom hotelu Marjan

Bez autora
Dec 03 2017

Adria Resorts, tvrtka u sastavu Adris grupe, otkupila je od austrijske Heta Asset Resolution potraživanja osigurana hipotekama na nekretnini hotela Marjan u Splitu, potvrdili su u petak iz Adrisa. Adria Resorts, tvrtka u sastavu Adris grupe, od društva Heta Asset Resolution otkupila je potraživanja osigurana hipotekama na nekretnini hotela Marjan u Splitu. Nakon što smo 2016. otkupili potraživanja na tzv. Aneksu hotela Marjan, ovime dodatno potvrđujemo našu ozbiljnost kao investitora te se u tom smislu nadamo što skorijem okončanju stečajnog postupka, istaknuli su iz Adrisa, koji je u jesen prošle godine otkupilo tražbine za apartmanski aneks Marjana.

Adris otkupio potraživanja prema bivšem Kerumovom hotelu MarjanAdria Resorts, tvrtka u sastavu Adris grupe, otkupila je od austrijske Heta Asset Resolution potraživanja osigurana hipotekama na nekretnini hotela Marjan u Splitu, potvrdili su u petak iz Adrisa.

"Adria Resorts, tvrtka u sastavu Adris grupe, od društva Heta Asset Resolution otkupila je potraživanja osigurana hipotekama na nekretnini hotela Marjan u Splitu. Nakon što smo 2016. otkupili potraživanja na tzv. Aneksu hotela Marjan, ovime dodatno potvrđujemo našu ozbiljnost kao investitora te se u tom smislu nadamo što skorijem okončanju stečajnog postupka", istaknuli su na upit Hine iz Adrisa, koji je u jesen prošle godine otkupilo tražbine za apartmanski aneks Marjana.

Adris je u četvrtak putem Zagrebačke burze objavio da je "30. studenoga Adria resorts d.o.o., u kojem je Adris grupa jedini član i osnivač, zaključio ugovor o kupoprodaji potraživanja s pripadajućim hipotekama na nekretnini u vlasništvu tvrtke Adriatic u stečaju iz Splita (Hotel Marjan u Splitu) i ostalim instrumentima osiguranja od austrijske tvrtke Heta Asset Resolution i njenog povezanog društva H-ABDUCO d.o.o. iz Zagreba".

Iz Adrisa u odgovoru na upit Hine o namjerama vezano uz hotel Marjan u Splitu navode kako su dosad u turistički dio svoga poslovanja uložili više od tri milijarde kuna.

"U sljedećem trogodišnjem razdoblju namjeravamo dodatno uložiti gotovo 2 milijarde kuna.  Odnosi se to ponajprije na dovršetak hotela Park, vrijednog 600 milijuna kuna. Uz ulaganja u Rovinju, ustrajemo u namjeri ulaganja i u druga atraktivna odredišta u nas, primjerice Zagreb i Split", ističu iz Adrisa.

Inače, splitski Hotel Marjan bio je u vlasništvu tvrtke Adriatic, bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma, no sredinom 2015. godine nad tom je tvrtkom pokrenut stečajni postupak, a pokrenula ga je 13 radnika tvrtke Adriatic zbog 34 neisplaćene plaće i otpremnina.

Adris grupa, odnosno njezina turistička tvrtka Adria Resorts, u jesen prošle godine otkupila je tražbine za apartmanski aneks Marjana, točnije petinu ukupne površine hotela, a osim za taj dio, koji se sastoji od 58 soba, Adria Resorts je preuzeo i tražbine 72 djelatnika hotela.

U protekle dvije godine radnici su nekoliko puta prosvjedovali pred Marjanom i Trgovačkim sudom, gdje su upozoravali na mogućnost obezvrjeđivanja hotela, tražili da se u proces stečajnog postupka uključi Državno odvjetništvo i Uskok, te da Ministarstvo pravosuđa provede izvanredni nadzor Trgovačkog suda u Splitu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik