Osnivanje garancijskih fondova važno za preduzetništvo

Bez autora
Dec 03 2017

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović ukazao je na značaj osnivanja garancijskih fondova za poljoprivredu, ali i za preduzetništvo u celini.On je, na regionalnoj konferenciji o porodičnom preduzetništvu Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore na Jahorini, istakao da u proseku od 10 startapova koji se pokrenu, uspeju tri, dodavši da ne postoji zemlja u kojoj svaki startap uspe. To je pokazatelj da je neophodna aktivna komunikacija države sa preduzetnicima, poručio je ministar.

Osnivanje garancijskih fondova važno za preduzetništvoMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović ukazao je na značaj osnivanja garancijskih fondova za poljoprivredu, ali i za preduzetništvo u celini.

Nedimović je, na regionalnoj konferenciji o porodičnom preduzetništvu Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore na Jahorini, istakao da u proseku od 10 startapova koji se pokrenu, uspeju tri, dodavši da ne postoji zemlja u kojoj svaki startap uspe.

To je pokazatelj da je neophodna aktivna komunikacija države sa preduzetnicima, poručio je ministar.

Državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Nenad Ivanišević rekao je da Vlada Srbije stvara povoljno poslovno okruženje za privatan biznis.

Nastavićemo sa takvom orijentacijom, dodao je on, ukazavši na to da je za preduzetništvo svakako važno regionalno povezivanje. Srbija, kako je istakao, jeste regionalni lider i spremna je da se povezuje sa regionalnim privrednim društvima, ali i na nivou države.

Konferencija na Jahorini održana je 29. i 30 novembra pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske i Razvojne agencije Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik