Venecuela predstavila novu kriptovalutu

Bez autora
Dec 04 2017

Venecuelanski predsjednik Nikolas Maduro najavio je kreiranje nove virtuelne valute kojom će nastojati da olakša ekonomsku krizu u zemlji.Nova kriptovaluta će se zvati "petro" i biće bazirana na naftnim rezervama. Temeljiće se na gasu, zalihama zlata i dijamanata, najavljeno je. Opozicioni poslanici su, međutim, iskazali prezir prema planu. Ekonomija u Venecueli pogođena je padom prihoda od nafte i padom vrijednosti postojeće valute, bolivara, kao i finansijskom blokadom Sjedinjenih Američkih Država.

Venecuela predstavila novu kriptovalutuVenecuelanski predsjednik Nikolas Maduro najavio je kreiranje nove virtuelne valute kojom će nastojati da olakša ekonomsku krizu u zemlji.

Nova kriptovaluta će se zvati "petro" i biće bazirana na naftnim rezervama. Temeljiće se na gasu, zalihama zlata i dijamanata, najavljeno je. Opozicioni poslanici su, međutim, iskazali prezir prema planu.

Ekonomija u Venecueli pogođena je padom prihoda od nafte i padom vrijednosti postojeće valute, bolivara, kao i finansijskom blokadom Sjedinjenih Američkih Država.

Očekuje se monetarna nezavisnost i pristupanje finansijskim transakcijama, bez obzira na finansijsku blokadu.

U televizijskom obraćanju naciji u nedjelju naveče Maduro je rekao da će nova kriptovaluta omogućiti napredak Venecuele u pitanjima monetarne suverenosti.

"Dvadeset prvi vijek je stigao", poručio je oduševljenim masama. Nije otkrio detalje o tome kada i kako će nova valuta biti pokrenuta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik