Croatia Airlines prvi put u povijesti zabilježio dvomilijuntog putnika u jednoj godini

Bez autora
Dec 06 2017

Nensi Kranjčević iz Pule dvomilijunta je putnica hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlines. Jubilarna putnica zabilježena je na na redovitom međunarodnom letu OU481 Kopenhagen – Zagreb. Dvomilijunti putnik u jednoj godini zabilježen je prvi put u povijesti Croatia Airlinesa, odnosno od početka putničkog prijevoza u svibnju 1991. godine. Na prigodnoj svečanosti u Zračnoj luci Franjo Tuđman, koja je održana nakon slijetanja zrakoplova, direktor prodaje i marketinga Croatia Airlinesa Boris Kolka darovao je dvomilijuntom putniku dvije povratne zrakoplovne karte u poslovnom razredu za jedno od međunarodnih odredišta Croatia Airlinesa.

Croatia Airlines prvi put u povijesti zabilježio dvomilijuntog putnika u jednoj godiniNensi Kranjčević iz Pule dvomilijunta je putnica hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlines. Jubilarna putnica zabilježena je na na redovitom međunarodnom letu OU481 Kopenhagen – Zagreb.

Dvomilijunti putnik u jednoj godini zabilježen je prvi put u povijesti Croatia Airlinesa, odnosno od početka putničkog prijevoza u svibnju 1991. godine, izvijestili su iz te kompanije.

Na prigodnoj svečanosti u Zračnoj luci Franjo Tuđman, koja je održana nakon slijetanja zrakoplova, direktor prodaje i marketinga Croatia Airlinesa Boris Kolka darovao je dvomilijuntom putniku dvije povratne zrakoplovne karte u poslovnom razredu za jedno od međunarodnih odredišta Croatia Airlinesa (po izboru putnika).

Svečani doček podržala je i Međunarodna zračna luka Zagreb d.d. (MZLZ), koja je darovala svečanu tortu i cocktail za jubilarnog putnika i sve sudionike današnje svečanosti.

U dosadašnjem dijelu godine Croatia Airlines zabilježio je ukupan rast putničkog prometa od 10 posto. Pritom je u međunarodnom prometu zabilježeno 11 posto više putnika, a u domaćem redovitom prometu 7 posto više putnika nego u 2016. godini.

Rast putničkog prometa, između ostalog, rezultat je uvođenja četiri nove sezonske linije u svibnju ove godine – iz Zagreba u Stockholm, Oslo, Helsinki i Bukurešt, a tijekom ovogodišnje turističke sezone nastavili su se obavljati i sezonski letovi u Lisabon, Milano, Prag i Sankt Peterburg, koji su uvedeni 2016. godine.

Osim toga, zbog velikog zanimanja putnika ove su godine sezonski letovi u Barcelonu i Lisabon produljeni u zimski red letenja 2017./2018.g., odnosno prvi se put obavljaju i nakon turističke sezone.

Podsjećamo, zbog pozitivnih putničkih trendova kompanija je u početku srpnja prevezla ovogodišnjega milijuntog putnika, najranije u povijesti tvrtke. U 2017. godini u zrakoplovima hrvatskoga nacionalnog prijevoznika očekuje se ukupno više od 2,100.000 putnika, što će biti rekordan broj putnika tijekom jedne godine u povijesti tvrtke.

Flota Croatia Airlinesa sastoji se od dvanaest zrakoplova: četiri Airbusa 319 (kapacitet 144 sjedala), dva Airbusa 320 (kapacitet 174 sjedala) i šest turboprop zrakoplova Dash 8-Q400 (kapacitet 76 sjedala). Tijekom ovogodišnje turističke sezone unajmljena su dva zrakoplova CRJ 1000 sa 100 sjedala.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik