Ikea uplaćuje više od 1,2 milijuna kuna za mirovine zaposlenika u Hrvatskoj

Bez autora
Dec 06 2017

Ikea Grupa će u znak zahvalnosti za njihovu predanost, uplatiti više od 1,2 milijuna kuna u poseban mirovinski fond za svoje zaposlenike u Hrvatskoj, izvijestili su u srijedu iz Ikea Hrvatske. Riječ je o jedinstvenom programu vjernosti Tack, u sklopu kojeg se zaposlenicima Ikea Grupe na godišnjoj razini uplaćuje dodatak za buduću mirovinu. Svakom zaposleniku Ikea Grupe, pa tako i u Hrvatskoj, koji radi puno radno vrijeme i radi za tvrtku pet ili više godina, uplaćuje se isti iznos neovisno o poziciji ili iznosu plaće. Radnici zaposleni na pola radnog vremena primit će proporcionalni iznos u odnosu na odrađene sate. Vjerujemo u nagrađivanje lojalnosti i iskazivanje zahvalnosti kolegama koji ostaju i nastavljaju raditi za uspjeh cijele Ikea Grupe.

Ikea uplaćuje više od 1,2 milijuna kuna za mirovine zaposlenika u HrvatskojIkea Grupa će u znak zahvalnosti za njihovu predanost, uplatiti više od 1,2 milijuna kuna u poseban mirovinski fond za svoje zaposlenike u Hrvatskoj, izvijestili su u srijedu iz Ikea Hrvatske.

Riječ je o jedinstvenom programu vjernosti Tack, u sklopu kojeg se zaposlenicima Ikea Grupe na godišnjoj razini uplaćuje dodatak za buduću mirovinu.

Svakom zaposleniku Ikea Grupe, pa tako i u Hrvatskoj, koji radi puno radno vrijeme i radi za tvrtku pet ili više godina, uplaćuje se isti iznos neovisno o poziciji ili iznosu plaće. Radnici zaposleni na pola radnog vremena primit će proporcionalni iznos u odnosu na odrađene sate.

"Vjerujemo u nagrađivanje lojalnosti i iskazivanje zahvalnosti kolegama koji ostaju i nastavljaju raditi za uspjeh cijele Ikea Grupe. Naši kolege trebaju znati koliko cijenimo njihovo iskustvo i predanost, a ponosan sam što će Ikea Grupa u Hrvatskoj ove godine dodijeliti dodatnih 4.176,38 kuna po osobi za mirovine naših 295 kolega", rekao je direktor Ikea Hrvatska i regionalni direktor Ikea jugoistočne Europe Stefan Vanoverbeke.

Isti iznos, kako se navodi u priopćenju, dodjeljuje se svima koji su u tvrtki radili najmanje jednu punu fiskalnu godinu. Kada ostvare pet godina rada u tvrtki, akumulirani novac isplaćuje se u poseban mirovinski fond za zaposlenike, a potom se svake godine izravno uplaćuje u fond.

Otkako je Tack uveden prije tri godine, ukupno je 509 milijuna eura uplaćeno u taj fond za bolje mirovine radnicima Ikee.

U taj globalni fond uključeni su svi zaposleni, a sredstva se dodjeljuju ovisno o ukupnim plaćama i naknadama u pojedinoj državi. Uz program Tack svi zaposlenici Grupe uključeni su i u program Jedan Ikea bonus koji ovisi o radnom učinku, a zahvaljujući njemu radnik godišnje može dobiti približno još jednu dodatnu plaću.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik