Beograd sedište Transportne zajednice Zapadnog Balkana

Bez autora
Dec 06 2017

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je odluka o tome da sedište stalnog Sekretarijata Transportne zajednice Zapadnog Balkana bude u Beogradu još jedna potvrda svega što je naša zemlja uradila na regionalnom povezivanju. Brnabić je istakla da su naši napori prepoznati i od strane suseda, kao i od strane Evropske unije, koja je ovako značajan projekat poverila Srbiji. Ostajemo posvećeni regionalnoj saradnji i ekonomskom povezivanju Zapadnog Balkana, u okviru čega infrastrukturni projekti imaju ogroman značaj, naglasila je ona i izrazila uverenje da će Srbija opravdati zadobijeno poverenje.

Beograd sedište Transportne zajednice Zapadnog BalkanaPredsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je odluka o tome da sedište stalnog Sekretarijata Transportne zajednice Zapadnog Balkana bude u Beogradu još jedna potvrda svega što je naša zemlja uradila na regionalnom povezivanju.

Brnabić je u izjavi za agenciju Tanjug istakla da su naši napori prepoznati i od strane suseda, kao i od strane Evropske unije, koja je ovako značajan projekat poverila Srbiji.

Ostajemo posvećeni regionalnoj saradnji i ekonomskom povezivanju Zapadnog Balkana, u okviru čega infrastrukturni projekti imaju ogroman značaj, naglasila je ona i izrazila uverenje da će Srbija opravdati zadobijeno poverenje.

Premijerka je iskazala zahvalnost svim susedima na podršci koju su dali našoj zemlji, podsetivši na to da smo se dugo borili za ostvarenje ovog cilja jer je ovo važna stvar u okviru Berlinskog procesa.

Ministri za transport zemalja regiona doneli su danas odluku o tome da Beograd postane sedište stalnog Sekretarijata Transportne zajednice Zapadnog Balkana, a ta odluka potvrđena je u Briselu, na prvom ministarskom sastanku Saveta EU– Zapadni Balkan za Transportnu zajednicu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik