Stiže 468.000 KM za samozapošljavanje

Bez autora
Dec 07 2017

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović potpisao je juče ugovore sa 25 poljoprivrednika i samostalnih preduzetnika u okviru programa samozapošljavanja kroz pokretanje ili proširenje vlastitog biznisa, za šta je grad iz budžeta izdvojio 468.000 KM. Grad je ove godine pokrenuo program podrške samozapošljavanju, a ukupno će biti potpisano 77 ugovora. Danas smo potpisali ugovore sa prvih 25 aplikanata koji će biti skinuti sa evidencije trebinjskog biroa za zapošljavanje. Oni su potpisali ugovore o nepovratnim sredstvima koje će koristiti u naredna 24 mjeseca, a u zavisnosti od djelatnosti iznos pomoći je od 4.500 do 12.000 KM, naveo je Petrović.

Stiže 468.000 KM za samozapošljavanjeGradonačelnik Trebinja Luka Petrović potpisao je juče ugovore sa 25 poljoprivrednika i samostalnih preduzetnika u okviru programa samozapošljavanja kroz pokretanje ili proširenje vlastitog biznisa, za šta je grad iz budžeta izdvojio 468.000 KM.

- Grad je ove godine pokrenuo program podrške samozapošljavanju, a ukupno će biti potpisano 77 ugovora. Danas smo potpisali ugovore sa prvih 25 aplikanata koji će biti skinuti sa evidencije trebinjskog biroa za zapošljavanje. Oni su potpisali ugovore o nepovratnim sredstvima koje će koristiti u naredna 24 mjeseca, a u zavisnosti od djelatnosti iznos pomoći je od 4.500 do 12.000 KM - naveo je Petrović.

On je dodao da će grad podržati ljude koji su se ohrabrili i pokazali spremnost da sami rade i stvaraju i da će i u 2018. godini rezervisati dio sredstava za podršku malim biznisima.

Do kraja mjeseca biće potpisani ugovori i sa ostalim aplikantima. Novac je obezbijeđen i odmah po potpisivanju će biti prebačen na račune korisnika.

Vlasnik farme svinja iz Trebinja Ilija Imšir kaže da je nakon 14 godina konačno neko pokazao razumijevanje i ponudio podršku ljudima koji su pokrenuli mali biznis.

- Dobio sam 12.000 KM. Ovaj novac ću upotrijebiti za proširenje kapaciteta, unapređenje biznisa i eventualno nova zapošljavanja - kaže Imšir.

Jadranka Lojpur iz Lastve već 12 godina se bavi poljoprivredom, a novac će iskoristiti za proširenje porodičnog gazdinstva.

- Suprug i ja živimo isključivo od poljoprivrede. Ovo je prvi put da dobijemo bespovratna sredstva, koja nam puno znače i zahvaljujemo gradonačelniku i svima koji su prepoznali naše ideje. Sredstva od 10.000 KM uložićemo u opremu i proširenje proizvodnje zasada maline, jagode, kupine i višnje - navela je Lojpur.

Špiro Čečur planira da novac uloži u pokretanje turističke agencije.

- Zahvalio bih gradonačelniku na ukazanom povjerenju. Otvaram turističku agenciju „Herc travel“, koja će sve raspoložive turističke resurse grada Trebinja sa okolinom predstaviti tržištu, u cilju da svi akteri koji učestvuju u zadovoljenju turističkih potreba imaju neku korist - istakao je Čečur.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik