Izvanredna uprava Agrokora traži odštetu od 1,6 milijardi kuna

Bez autora
Dec 10 2017

Izvanredna uprava Agrokora podnijela je zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu imovinsko-pravni zahtjev za naknadu štete od 1,6 mijijarde kuna. To je najveći odštetni zahtjev dosad podnesen u Hrvatskoj. Ako im se dokaže krivnja, morat će ga nadoknaditi 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor. Zahtjev se odnosi i na Damira Kuštraka i Mislava Galića, koji su bili na vodećim funkcijama u Agrokoru u vrijeme Ivice Todorića, ali i Ante Ramljaka. Od odvjetnika osumnjičenih u aferi Agrokor doznajemo da imovinskopravni zahtjev još nisu zaprimili, pa ga zasad ne žele komentirati. Odvjetnik Branko Šerić kaže kako su takvi zahtjevi uobičajeni kao mjera osiguranja.

Izvanredna uprava Agrokora traži odštetu od 1,6 milijardi kunaIzvanredna uprava Agrokora podnijela je zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu imovinsko-pravni zahtjev za naknadu štete od 1,6 mijijarde kuna. To je najveći odštetni zahtjev dosad podnesen u Hrvatskoj.

Ako im se dokaže krivnja, morat će ga nadoknaditi 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor. Zahtjev se odnosi i na Damira Kuštraka i Mislava Galića, koji su bili na vodećim funkcijama u Agrokoru u vrijeme Ivice Todorića, ali i Ante Ramljaka.

Od odvjetnika osumnjičenih u aferi Agrokor doznajemo da imovinskopravni zahtjev još nisu zaprimili, pa ga zasad ne žele komentirati. Odvjetnik Branko Šerić kaže kako su takvi zahtjevi uobičajeni kao mjera osiguranja. No Šerić se pribojava da bi iznos mogao biti i veći.

Iznos je na svome blogu komentirao Ivica Todorić. "Nevjerojatna količina laži koju sadrži Ramljakov zahtjev ima samo jednu svrhu - lažima stvoriti javnu percepciju krivnje i sakriti svakodnevne kriminalne aktivnosti Izvanredne uprave", napisao je.

I dok izvanredna uprava tvrdi u svojem zahtjevu da je Agrokor oštećen za 1,6 milijardi kuna, Ivica Todorić izračunao je da su Vlada i Ramljak svojim djelovanjem oštetili taj koncern za mlijardu eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik