Zračna luka Rijeka: Uskoro linija prema Frankfurtu

Bez autora
Dec 10 2017

Na riječkom aerodromu jučerašnja je slika bila posve drugačija od uobičajenog zimskog sna. Na pisti su bila dva zrakoplova, i to ne bilo kakva. Jedan je bio boeing 767, kojim je deletjela ekipa nogometnog kluba »Milan«, sa svojih 270 sjedišta najveći putnički avion koji je sletio na riječki aerodrom u zadnjih dvadesetak godina. Drugi je bio teretna verzija boeinga 747, najvećeg zrakoplova koji je ikad sletio u Zračnu luku Rijeka. Iz same Zračne luke jučer je objavljeno kako njemačka aviokompanija Condor nakon dvije godine, ponovno uvodi linije prema Rijeci. Od iduće godine, zrakoplovi Condora letjet će na liniji između Rijeke i Frankfurta, četvrte najprometnije zračne luke u Europi i glavnog njemačkog »hub« aerodroma s linijama prema gotovo svim postojećim destinacijama u svijetu.

Zračna luka Rijeka: Uskoro linija prema FrankfurtuNa riječkom aerodromu jučerašnja je slika bila posve drugačija od uobičajenog zimskog sna. Na pisti su bila dva zrakoplova, i to ne bilo kakva.

Jedan je bio boeing 767, kojim je deletjela ekipa nogometnog kluba »Milan«, sa svojih 270 sjedišta najveći putnički avion koji je sletio na riječki aerodrom u zadnjih dvadesetak godina. Drugi je bio teretna verzija boeinga 747, najvećeg zrakoplova koji je ikad sletio u Zračnu luku Rijeka.

Iz same Zračne luke jučer je objavljeno kako njemačka aviokompanija Condor nakon dvije godine, ponovno uvodi linije prema Rijeci. Od iduće godine, zrakoplovi Condora letjet će na liniji između Rijeke i Frankfurta, četvrte najprometnije zračne luke u Europi i glavnog njemačkog »hub« aerodroma s linijama prema gotovo svim postojećim destinacijama u svijetu.

– Ova linija za nas je vrlo značajna, ne samo zbog putnika iz Njemačke koji će dolaziti na odmor, nego upravo zbog veze s aerodromom koji putnicima iz Rijeke nudi mogućnost nastavka putovanja prema praktički bilo kojem odredištu na svim kontinentima. Što se očekivanih rezultata tiče, prema našim procjenama ova linija će nam donijeti novih deset tisuća putnika u idućoj godini – rekao je direktor Zračne luke Tomislav Palalić.

Između Rijeke i Frankfurta zrakoplovi Condora letjet će dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom, od svibnja do listopada, što znači da će riječki aerodrom, uz već najavljene letove Ryanaira utorkom i subotom, imati linije prema Frankfurtu četiri puta tjedno.

- S više od sedam milijuna prevezenih putnika i oko 80 destinacija u Europi, Aziji, Africi i Americi, Condor je jedan od vodećih svjetskih avioprijevoznika za destinacije za odmor. Flota Condora sastoji se od preko 30 zrakoplova koje servisira iskusna organizacija GMO grupe Thomas Cook Airlines, koja osigurava najvišu kvalitetu u održavanju i servisiranju. Osnovna baza Condora nalazi se upravo u Frankfurtu, a baze ima i u Berlinu, Münchenu, Düsseldorfu, Kölnu, Hannoveru, Leipzigu, Stuttgartu te Hamburgu u Njemačkoj«, priopćeno je iz Zračne luke Rijeka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik