Vojska dobila nove kamione proizvedene u FAP-u

Bez autora
Dec 10 2017

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas primopredaji prvog ovogodišnjeg kontingenta kamiona za Vojsku Srbije proizvedenih u FAP-u, poručivši da je opredeljenje Ministarstva i Vojske Srbije da se uvek kupuje domaće. Vulin je izrazio zahvalnost radnicima FAP-a na dobro urađenom poslu, najavivši da će pribojska fabrika uskoro postati deo odbrambene industrije Srbije. On je naveo da Vojska Srbije preuzima deset kamiona koji su deo ugovora sa FAP-om vrednog 299.400.000 dinara, a što pokazuje da naša pamet, vrednoća, znanje i sposobnost mogu da napave tehniku koja nam je potrebna. Sve što radimo, radimo da razvijemo našu privredu, da kupimo što više novih vozila i razvijemo tehnologiju koja će omogućiti da Vojska odgovori svim svojim zadacima, rekao je Vulin.

Vojska dobila nove kamione proizvedene u FAP-uMinistar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas primopredaji prvog ovogodišnjeg kontingenta kamiona za Vojsku Srbije proizvedenih u FAP-u, poručivši da je opredeljenje Ministarstva i Vojske Srbije da se uvek kupuje domaće.

Vulin je izrazio zahvalnost radnicima FAP-a na dobro urađenom poslu, najavivši da će pribojska fabrika uskoro postati deo odbrambene industrije Srbije.

On je naveo da Vojska Srbije preuzima deset kamiona koji su deo ugovora sa FAP-om vrednog 299.400.000 dinara, a što pokazuje da naša pamet, vrednoća, znanje i sposobnost mogu da napave tehniku koja nam je potrebna.

Sve što radimo, radimo da razvijemo našu privredu, da kupimo što više novih vozila i razvijemo tehnologiju koja će omogućiti da Vojska odgovori svim svojim zadacima, rekao je Vulin.

U pitanju su kamioni FAP 1118, čime je posle nekoliko decenija započelo obnavljanje voznog parka VS kvalitetnim teretnim vozilima, te nekada svetski poznate fabrike za proizvodnju kamiona i autobusa.

Ističući strateško opredeljenje Vojske za popunu domaćim terenskim vozilima, prvenstveno proizvedenim u FAP-u i "Zastava kamionima", načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković rekao je da su potrebe Vojske takve da je obezbeđen plasman za nekoliko stotina vozila ovog proizvodnog programa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik