NIS beleži odlične rezultate

Bez autora
Dec 10 2017

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je danas generalnog direktora NIS "Gazprom njefta" Kirila Tjurdenjeva, koji joj je saopštio ključne rezultate poslovanja ove kompanije za tekuću godinu i planove za narednu. Tjurdenjev je obavestio predsednicu Vlade da su finansijski pokazatelji za ovu godinu bolji od planiranih i značajno viši od prošlogodišnjih, ocenivši da su dobri rezultati ostvareni zahvaljujući disciplinovanom sprovođenju mera za povećanje operativne efikasnosti i uvećanju prometa nafte i naftnih derivata. Kao najvažniji projekti predstavljeni su izgradnja postrojenja odloženog koksovanja i termoelektrane-toplane u Rafineriji Pančevo. Prema planovima kompanije, ovi projekti će biti završeni 2019. godine.

Kompanija NIS beleži odlične rezultatePredsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je danas generalnog direktora NIS "Gazprom njefta" Kirila Tjurdenjeva, koji joj je saopštio ključne rezultate poslovanja ove kompanije za tekuću godinu i planove za narednu.

Tjurdenjev je obavestio predsednicu Vlade da su finansijski pokazatelji za ovu godinu bolji od planiranih i značajno viši od prošlogodišnjih, ocenivši da su dobri rezultati ostvareni zahvaljujući disciplinovanom sprovođenju mera za povećanje operativne efikasnosti i uvećanju prometa nafte i naftnih derivata.

Kao najvažniji projekti predstavljeni su izgradnja postrojenja odloženog koksovanja i termoelektrane-toplane u Rafineriji Pančevo. Prema planovima kompanije, ovi projekti će biti završeni 2019. godine.

Brnabić je ocenila da je za oporavak srpske ekonomije, pored fiskalne konsolidacije, veoma važno ulaganje u infrastrukturne projekte u kojima bi mogle da učestvuju i kompanije poput NIS-a, i dodala da će država učiniti sve kako bi se ovakvim kompanijama olakšalo poslovanje.

Tjurdenjev je, takođe, saopštio da je NIS opredeljen i za tehnološki razvoj proizvodnje, o čemu svedoči i Naučno-tehnološki centar u Novom Sadu, u kojem znanje stiču i srpski studenti uključeni u programe tog centra.

On je izrazio uverenje da će ciljevi poput digitalizacije i borbe protiv sive ekonomije, prepoznati kao ključni pravci Vlade Srbije, unaprediti poslovanje kompanija i omogućiti brži prosperitet države.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik