Probijen tunel Mrke

Bez autora
Dec 11 2017

Na trasi autoputa Bar – Boljare probijen je još jedan tunel. Radnici kompanije Bemax, koja je podizvođač kompaniji CRBC, probili su danas tunel Mrke, što je prvi probijeni tunel na Sekciji 1 prioritetne dionice autoputa. Lijeva cijev tunela Mrke duga je 829 metara, dok je desna dužine 800 metara. Proboj tunela počeo je u decembru prošle godine. Mrke su treći tunel na potezu autoputa iz pravca Podgorice ka Kolašinu i iz ovog tunela izlaziće se na most Moračicu. Zadovoljni smo dinamikom radova na Sekciji 1. Nastavljamo sa intenzivnim radovima na preostala dva tunela na sekciji – tunelima Suka i Vežišnik. Mogu najaviti da nas već početkom sledeće godine, u prvim mjesecima, očekuje i probijanje tunela Suka, saopštio je Duško Rondović, glavni inženjer na Sekciji 1.

Probijen tunel MrkeNa trasi autoputa Bar – Boljare probijen je još jedan tunel. Radnici kompanije Bemax, koja je podizvođač kompaniji CRBC, probili su danas tunel Mrke, što je prvi probijeni tunel na Sekciji 1 prioritetne dionice autoputa.

Lijeva cijev tunela Mrke duga je 829 metara, dok je desna dužine 800 metara. Proboj tunela počeo je u decembru prošle godine. Mrke su treći tunel na potezu autoputa iz pravca Podgorice ka Kolašinu i iz ovog tunela izlaziće se na most Moračicu.

„Zadovoljni smo dinamikom radova na Sekciji 1. Nastavljamo sa intenzivnim radovima na preostala dva tunela na sekciji – tunelima Suka i Vežišnik. Mogu najaviti da nas već početkom sledeće godine, u prvim mjesecima, očekuje i probijanje tunela Suka“, saopštio je Duško Rondović, glavni inženjer na Sekciji 1.

Pored ovih tunela, na Sekciji 1 radi se i na mostovima Gornje Mrke i Moračica.

Ovo je četvrti probijeni tunel na dionici Smokovac – Uvač – Mateševo. Prethodno su probijeni tuneli Klopot (sekcija 2), jedna cijev tunela Vilac (Sekcija 2) i Jabučki krš (sekcija 4).

Ukupno, na prioritetnoj dionici biće 16 tunela, sa po dvije cijevi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik