Sporne bebi-hrane nema na BiH tržištu

Bez autora
Dec 11 2017

Bebi-hrane francuskog proizvođača “Laktalis” u kojoj je pronađena salmonela, prema saznanjima Agencije za sigurnost hrane BiH nema na domaćem tržištu, potvrđeno je u ovoj Agenciji. Putem sistema za uzbunjivanje za hranu i za hranu za životinje, Agencija za sigurnost hrane BiH do sad nije obaviještena da su na tržište BiH isporučeni proizvodi mliječne bebi formule i proizvodi za ishranu beba koje “Laktalis” povlači sa tržišta više zemalja, zbog utvrđenog prisustva bakterije salmonele. Prema njihovim riječima, s obzirom da je sporna hrana namijenjena najosjetljivijoj populaciji, Agencija je od nadležnih inspekcijskih organa zatražila da žurno preduzmu mjere i utvrde da li je došlo do eventualne distribucije, iako se, kako su rekli, trenutno ne rapolaže saznanjima da se na listi zemalja u koje je došlo do distribucije nalazi i BiH.

Sporne bebi-hrane nema na BiH tržištuBebi-hrane francuskog proizvođača “Laktalis” u kojoj je pronađena salmonela, prema saznanjima Agencije za sigurnost hrane BiH nema na domaćem tržištu, potvrđeno je u ovoj Agenciji.

"Putem sistema za uzbunjivanje za hranu i za hranu za životinje (EU RASFF), Agencija za sigurnost hrane BiH do sad nije obaviještena da su na tržište BiH isporučeni proizvodi mliječne bebi formule i proizvodi za ishranu beba koje “Laktalis” povlači sa tržišta više zemalja, zbog utvrđenog prisustva bakterije salmonele", istakli su u Agenciji.

Prema njihovim riječima, s obzirom da je sporna hrana namijenjena najosjetljivijoj populaciji, Agencija je, kako kažu,  od nadležnih inspekcijskih organa zatražila da žurno preduzmu mjere i utvrde da li je došlo do eventualne distribucije, iako se, kako su rekli, trenutno ne rapolaže saznanjima da se na listi zemalja u koje je došlo do distribucije nalazi i BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik