Izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti

Bez autora
Dec 11 2017

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da pripadnici bezbednosnih službi rade težak i opasan posao, naglasivši da je izgradnja stanova koje će moći da kupuju po povoljnim uslovima, jedan od načina da im naša zemlja iskaže zahvalnost za to što rade. Brnabić je, nakon prvog sastanka vladine Komisije za pripremu Predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, istakla da je važno da jačamo službe bezbednosti. Ona je ukazala na to da su pripadnicima službe bezbednosti plate povećane 10 odsto, uz bonuse od 10.000 dinara, napomenuvši da se pripadnici bezbednosnih službi bave veoma teškim i opasnim poslom.

Izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednostiPredsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da pripadnici bezbednosnih službi rade težak i opasan posao, naglasivši da je izgradnja stanova koje će moći da kupuju po povoljnim uslovima, jedan od načina da im naša zemlja iskaže zahvalnost za to što rade.

Brnabić je, nakon prvog sastanka vladine Komisije za pripremu Predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti (Vojske Srbije, policije i Bezbednosno-informativne agencije), istakla da je važno da jačamo službe bezbednosti.

Ona je ukazala na to da su pripadnicima službe bezbednosti plate povećane 10 odsto, uz bonuse od 10.000 dinara, napomenuvši da se pripadnici bezbednosnih službi bave veoma teškim i opasnim poslom.

Predsednica Vlade je istakla da će se stanovi graditi u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu i Vranju, i objasnila da će do 15. januara biti određene lokacije, način finansiranja, uslovi kupovine, rešeni imovinsko-pravni odnosi i predlog načina raspodele i uslova kupovine.

Takođe, Brnabić je dodala da se na taj način jačaju snage bezbednosti, jača BDP, ali i stanogradnja i građevinske kompanije. Ukoliko taj projekat bude uspešan, kako je navela, gradiće se po istom modelu stanovi i za mlade bračne parove i naučnike.

Želimo da odgovorno raspolažemo novcem poreskih obveznika i idemo korak po korak, istakla je predsednica Vlade, objasnivši da će se nastojati da se sačini jedan uspešan model, po kojem bi se potom gradili stanovi i za mlade bračne parove, kako bi se pozitivno uticalo i na populacionu politiku.

Prvi sastanak vladine Komisije za pripremu Predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti održan je danas u Palati Srbija.

Sastanku je prisustvovao i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, kao i ministar odbrane Aleksandar Vulin, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar finansija Dušan Vujović, potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić.

Takođe, sastanku su prisustvovali gradonačelnik Beograda Siniša Mali, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, gradonačelnik Niša Darko Bulatović, gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Razgovaralo se o načinu finansiranja, rešavanju imovinsko-pravnih problema i određivanju odgovarajućih lokacija za izgradnju stanova za potrebe pripadnika sektora bezbednosti, kao i o mogućnostima za izradu posebnog projekta ili za proširenje ovoga projekta na naučne radnike i mlade bračne parove.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik