Laktalisovo mleko Celia Expert povlači se iz predostrožnosti

Bez autora
Dec 11 2017

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da se iz predostrožnosti iz prometa povlači Celia Expert 2, prelazno mleko za odojčad čiji je proizvođač francuski Laktalis. Reč je o pakovanju od 400 grama mleka za odojčad, serije 17C0012838. Uvoznik Amicus SRB d.o.o preduzeo je zakonom propisane mere povlačenja iz prometa iz predostrožnosti navedenog priozvoda sa tržišta Srbije u cilju smanjenja rizika i zaštite potrošača, navodi se u saopštenju. Iz kompanije Amicus naveli su da proizvod povlače sa tržišta na osnovu preporuke proizvođača Laktalis, a na osnovu saopštenja nadležnog Ministarstva zdravlja Francuske i Agencije za zaštitu potrošača.

Laktalisovo mleko Celia Expert povlači se iz predostrožnostiMinistarstvo zdravlja saopštilo je danas da se iz predostrožnosti iz prometa povlači Celia Expert 2, prelazno mleko za odojčad čiji je proizvođač francuski Laktalis. Reč je o pakovanju od 400 grama mleka za odojčad, serije 17C0012838.

"Uvoznik Amicus SRB d.o.o preduzeo je zakonom propisane mere povlačenja iz prometa iz predostrožnosti navedenog priozvoda sa tržišta Srbije u cilju smanjenja rizika i zaštite potrošača", navodi se u saopštenju.

Iz kompanije Amicus naveli su da proizvod povlače sa tržišta na osnovu preporuke proizvođača Laktalis, a na osnovu saopštenja nadležnog Ministarstva zdravlja Francuske i Agencije za zaštitu potrošača.

Oni su naveli da je serija Celia Expert 2 prilikom uvoza i pre stavljanja u promet u Srbiji podvrgnuta ispitivanju zdravstvene ispravnostiu skladu sa zakonskom regulativom RS, koja uključuje i mikrobiološka ispitivanja.

"I pored toga što nije potvrđena kontaminacija pomenute serije Celia Expert 2 iz predostrožnosti, a u cilju smanjenja rizika i zaštite potrošača, proizvođač Laktalis iz Ferancuske i Amikus kao uvoznik i distributer proizvoda, donose odluku o povlačenju ove serije proizvoda sa tržišta Srbije", navodi se u saopštenju kompanije Amikus.

Oni navode da su proizvodi Celia koji nisu predmet povlačenja iz prometa zdravstveno ispravni i bezbedni za upotrebu.

Francuska je naredila zabranu prodaje i povlačenje iz više država nekoliko mlečnih bebi formula i proizvoda za ishranu beba, koje je proizveo francuski gigant mlečne industrije "Laktalis", nakon otkrića bakterije salmonele, a odluku o povlačenju saopštila francuska državna agencija za zaštitu potrošaca DGC CRF.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik