AmazonTube kao konkurencija YouTube platformi

Bez autora
Dec 22 2017

Kompanija Amazon je nedavno prijavila AmazonTube, te preduzela potrebne mjere da zaštiti novi brend, a zbog toga što se sukob sa Google-om oko pristupanja YouTube sadržajima preko uređaja iz Amazon-a sve više zaoštrava.Iako još uvijek nema informacija o tome šta bi AmazonTube mogao da bude, opis koji je ponuđen u prijavi govori o servisu koji bi trebalo da obezbeđuje audio i video sadržaje, a na različite teme, što prilično liči na nešto što bi moglo da postane konkurencija YouTube servisu.

AmazonTube kao konkurencija YouTube platformiKompanija Amazon je nedavno prijavila AmazonTube, te preduzela potrebne mjere da zaštiti novi brend, a zbog toga što se sukob sa Google-om oko pristupanja YouTube sadržajima preko uređaja iz Amazon-a sve više zaoštrava.

Iako još uvijek nema informacija o tome šta bi AmazonTube mogao da bude, opis koji je ponuđen u prijavi govori o servisu koji bi trebalo da obezbeđuje audio i video sadržaje, a na različite teme, što prilično liči na nešto što bi moglo da postane konkurencija YouTube servisu.

Prema nekim izvorima, Amazon je prijavio i OpenTube, a ovo nije prvi put da se govori o tome da Amazon radi na sopstvenom besplatnom video servisu, budući da se tokom godine spekulisalo o besplatnoj verziji platforme Prime Video, ali je kompanija demantovala takve namere.

Sukob između Amazon-a i Google-a počeo je kada je potonji povukao YouTube podršku za Amazon-ov Echo Show, tvrdeći da su prethodno narušeni uslovi korišćenja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik