Bosna i Hercegovina ima deset puta više milionera nego Crna Gora

Bez autora
Dec 28 2017

U Bosni i Hercegovini živi više od 600 osoba koje na bankovnim računima imaju iznose iznad milion KM, pokazuju podaci zvaničnih agencija i medijskih istraživanja.Od tog broja je 100 multimilionera, koji se u tu kategoriju svrstavaju prema međunarodnim standardima, odnosno na računima imaju više od 30 milionera KM. Crna Gora ima 54 milionera, a najbogatiji među njima ima štedni ulog blizu 14 miliona eura. Krajem prošle godine, 54 građanina Crne Gore imalo je depozite od milion i više eura.

Bosna i Hercegovina ima deset puta više milionera nego Crna GoraU Bosni i Hercegovini živi više od 600 osoba koje na bankovnim računima imaju iznose iznad milion KM,  pokazuju podaci zvaničnih agencija i medijskih istraživanja.

Od tog broja je 100 multimilionera, koji se u tu kategoriju svrstavaju prema međunarodnim standardima, odnosno na računima imaju više od 30 milionera KM. Crna Gora ima 54 milionera, a najbogatiji među njima ima štedni ulog blizu 14 miliona eura.

Krajem prošle godine, 54 građanina Crne Gore imalo je depozite od milion i više eura. Najveći pojedinačni depozit firme je blizu 56 miliona eura, a broj milionera u bankama se mijenja iz godine u godinu.

U Crnoj Gori nema milijardera. Mediji u Crnoj Gori bavili su se brojem bogataša u zemljama regije.

U Hrvatskoj, po podacima objavljenim krajem prošle godine u tamošnjim medijima, ima 22.000 milionera, koji na svojim štednim računima u bankama drže 56,3 milijarde kuna ili 7,35 milijardi eura.

U Srbiji je oko 18.000 milionera.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik