pretraga

kursna lista

BA

HR

RS

MK

EUR 118.055
USD 100.5836
CHF 101.4916
GBP 132.2301
CAD 76.6093
HRK 15.9583
BAM 60.3606
EUR 1.955830
CAD 1.349428
HRK 26.179579
CHF 1.775370
GBP 2.573629
USD 1.757863
RSD 1.592767
CAD 5.051136
CZK 0.281834
CHF 6.985052
GBP 9.636229
USD 6.918497
EUR 7.624184
PLN 1.743468
EUR 61.505
USD 46.5066
GBP 72.8128
CHF 46.4119
CAD 45.4818
11.01.2018.Makfax Macedonia

Одложено рочиштето за стечајот на „Фени“

Одложено рочиштето за стечајот на „Фени“Денешното рочиште за стечајот на „Фени индустри АД“ – во стечај  е одложено бидејќи не се исполнети законските претпоставки за одржување на Испитно рочиште и Извештајно собрание, соопшти стечајниот управник Мирослав Анастасиевски.

„Списите на предметот се пред Апелациониот суд во Скопје, по вложена жалба против Решението за отворање стечајна постапка над стечајниот должник“, изјави Анастасиевски.

Стечајната постапка, како што вели стечајниот управник, тече согласно со законската процедура, Одборот на доверители е формиран и редовно се одржуваат седници.

Ocena
Vaša ocena
Bookmark and Share