Port of Adria će ispuniti kompletan investicioni program

Bez autora
Jan 22 2018

Pripremni radovi na sanaciji obalnog zida u kompaniji Port of Adria počeli su ovih dana, što je ujedno i posljednja aktivnost iz obaveznog investicionog programa, koji je sproveo novi većinski vlasnik Global Ports. Na južnoj obali Gata 1, ovih dana počeli su pripremni radovi za sanaciju i ojačanje konstrukcije. Vrijednost investicije je 2,1 milion eura, radovi će trajati 17 mjeseci, navodi se u saopštenju. Izvođači su kompanije Aqua Mont Service iz Beograda i hercegnovska Aqua Mont. Izvršni direktor Port of Adria, Sedat Kara, kazao je da je kompanija, odmah nakon dobijanja građevinske dozvole koju je izdalo Ministarstvo turizma i održivog razvoja, objavila međunarodni tender u skladu sa važećom regulativom, kako bi odabrali kvalifikovanog izvođača za realizaciju definisanih radova.

Port of Adria će ispuniti kompletan investicioni programPripremni radovi na sanaciji obalnog zida u kompaniji Port of Adria počeli su ovih dana, što je ujedno i posljednja aktivnost iz obaveznog investicionog programa, koji je sproveo novi većinski vlasnik Global Ports.

"Na južnoj obali Gata 1, ovih dana počeli su pripremni radovi za sanaciju i ojačanje konstrukcije. Vrijednost investicije je 2,1 milion eura, radovi će trajati 17 mjeseci", navodi se u saopštenju.

Izvođači su kompanije Aqua Mont Service iz Beograda i hercegnovska Aqua Mont.

Izvršni direktor Port of Adria, Sedat Kara, kazao je da je kompanija, odmah nakon dobijanja građevinske dozvole koju je izdalo Ministarstvo turizma i održivog razvoja, objavila međunarodni tender u skladu sa važećom regulativom, kako bi odabrali kvalifikovanog izvođača za realizaciju definisanih radova.

“Od osam zainteresovanih kompanija, njih pet je prošlo pretkvalifikacionu fazu. Pregovarali smo sa tri kvalifikovana ponuđača koji su dostavili ponude. Zadovoljni smo kvalitetom izabranog izvođača i rokovima za završetak, pogotovo što će radovi biti organizovani na način da ne ugroze redovno poslovanje kompanije”, rekao je Kara.

Sanacija obalnog zida ujedno je posljednja aktivnost iz obaveznog investicionog programa koji je novi većinski vlasnik Global Ports Holding sproveo u Port of Adria.

“Global Ports je u potpunosti ispunio obaveze iz socijalnog programa u ukupnom iznosu od 6,5 miliona EUR. Za planirane investicije do sada je izdvojeno 11,5 miliona EUR”, saopšteno je iz kompanije.

Zahvaljujući realizovanim investicijama, produktivnost kontejnerskog pretovara utrostručena je u odnosu na period prije privatizacije.

“Naime, u prethodnom periodu, sa opremom kojom je raspolagala, kompanija je bila u mogućnosti da za sat vremena pretovari 17-18 kontejnera, dok sada može 50, što je blizu kapaciteta koje imaju konkurentne luke u regionu. Sanacija obalnog zida neće uticati na produktivnost kompanije, ali predstavlja važno ulaganje u infrastrukturu”, zaključuje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik