PharmaS zaključio akviziciju kompanije Cipla Croatia

Bez autora
Jan 22 2018

Farmaceutska kompanija PharmaS u petak je dovršila proces akvizicije hrvatske podružnice globalne farmaceutske kompanije Cipla. PharmaS je s kompanijom Cipla Holding BV, Nizozemska, dijelom indijske globalne kompanije Cipla, sklopio sporazum kojim je preuzeo stopostotni udio u tvrtki Cipla Croatia za iznos od 1,1 milijuna dolara. Ovom strateškom akvizicijom PharmaS stječe pristup brojnim proizvodima koji su već na tržištu ili u fazi pred stavljanje na tržište, a koje razvija Cipla Indija, kompanija sa zavidnim istraživačkim i razvojnim kapacitetima. To potvrđuje njezina prisutnost na brojnim svjetskim tržištima poput SAD-a, Europe, Južne Afrike, Indije te brojnim drugim brzorastućim tržištima.

PharmaS zaključio akviziciju kompanije Cipla CroatiaFarmaceutska kompanija PharmaS u petak je dovršila proces akvizicije hrvatske podružnice globalne farmaceutske kompanije Cipla.

PharmaS je s kompanijom Cipla Holding BV, Nizozemska, dijelom indijske globalne kompanije Cipla, sklopio sporazum kojim je preuzeo stopostotni udio u tvrtki Cipla Croatia za iznos od 1,1 milijuna dolara.

Ovom strateškom akvizicijom PharmaS stječe pristup brojnim proizvodima koji su već na tržištu ili u fazi pred stavljanje na tržište, a koje razvija Cipla Indija, kompanija sa zavidnim istraživačkim i razvojnim kapacitetima.

To potvrđuje njezina prisutnost na brojnim svjetskim tržištima poput SAD-a, Europe, Južne Afrike, Indije te brojnim drugim brzorastućim tržištima. Navedenom akvizicijom PharmaS će se pozicionirati kao jedan od vodećih igrača u segmentu lijekova za bolesti dišnih organa u Hrvatskoj.

Rezultat akvizicije tako je snažniji i konkurentniji PharmaS, dobro pozicioniran za nastavak rasta na regionalnom tržištu nudeći najkvalitetnije generičke lijekove, a sve s ciljem stvaranja dodatne vrijednosti za pacijente, zdravstvene sustave i partnere.

Prodaja hrvatske podružnice dio je strategije tvrtke Cipla za promjenom poslovnog modela u Europi. Naime, Cipla je promijenila svoj poslovni model u većini zemalja širom Europe, krećući se od izravnog tržišta do B2B modela. Taj potez bi trebao doprinijeti jačem rastu poslovanja u Europi koja trenutno Cipli pridonosi sa oko 4% udjela u ukupnim prihodima.

Inače, PharmaS je krajem 2015. godine ušao u bolnički segment receptnog poslovanja te nakon ulaska u Consumer healthcare (CHC) 2013. godine, ostvario još jedan važan korak prema ostvarenju strateških ciljeva.

U 2017. godini PharmaS Grupa je ostvarila rast prodaje od 30% u odnosu na 2016. godinu, te je završetkom te iste godine završila financijska stabilizacija poslovanja. Intenzivnim lansiranjem proizvoda, od toga više od 60 proizvoda u 2017. godini, PharmaS se okreće prema širenju poslovanja u receptnom i CHC poslovanju u regiji i na internacionalnim tržištima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik