Industrijska proizvodnja u RS u prošlog godini veća za 1,4 odsto

Bez autora
Jan 22 2018

Kalendarski prilagođena industrijska proizvodnja u Republici Srpskoj u prošloj godini veća je za 1,4 odsto u odnosu na 2016. godinu, podaci su Republičkog zavoda za statistiku. U posmatranom priodu u prerađivačkoj industriji ostvaren je rast od 6,5 odsto.U vađenju ruda i kamena u prošloj godini je ostvaren pad od 2,1 odsto, a u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji je došlo do pada od 7,5 odsto u odnosu na pretprošlu godinu. Posmatrano prema ekonomskoj namjeni proizvoda, u prošloj godini najveći procentualni rast od 20,7 odsto u odnosu na prethodnu godinu registrovan je kod kapitalnih proizvoda.

Industrijska proizvodnja u RS u prošlog godini veća za 1,4 odstoKalendarski prilagođena industrijska proizvodnja u Republici Srpskoj u prošloj godini veća je za 1,4 odsto u odnosu na 2016. godinu, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

U posmatranom priodu u prerađivačkoj industriji ostvaren je rast od 6,5 odsto.

U vađenju ruda i kamena u prošloj godini je ostvaren pad od 2,1 odsto, a u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji je došlo do pada od 7,5 odsto u odnosu na pretprošlu godinu.

Posmatrano prema ekonomskoj namjeni proizvoda, u prošloj godini najveći procentualni rast od 20,7 odsto u odnosu na prethodnu godinu registrovan je kod kapitalnih proizvoda.

Broj zaposlenih u industriji Srpske u prošloj godini u odnosu na 2016. godinu veći je za četiri odsto.

Najveće procentualno povećanje broja zaposlenih od 4,2 odsto bilo je u prerađivačkoj industriji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik