Saradnja Addiko Grupe i Microsofta

Bez autora
Jan 29 2018

Addiko Grupa i Microsoft dogovorili su saradnju na planu unaprjeđenja korisničkog iskustva klijenata banke kroz implementaciju Microsoftovih Dynamics 365 tehnoloških rješenja. Addiko Grupa je time postala prva regionalna bankarska organizacija koja će tokom 2018. godine na svim tržištima na kojima posluje implementirati moderna Microsoftova rješenja i time svoju digitalnu transformaciju nastaviti fokusirajući se upravo na unapređenje korisničkog iskustva svojih klijenata. Želja za pružanjem bolje usluge klijentima je glavni razlog početka digitalne transformacije, koja podrazumijeva primjenu modernih tehnologija u svim segmentima poslovanja i pružanje dodatne vrijednosti klijentima, kazao je Mario Ivanković, predsjednik Uprave Addiko bank a.d. Banja Luka. Kako kažu iz Adiko banke bitan dio izgradnje naprednih sistema i osmišljanja novih inovativnih usluga su strateška partnerstva.

Saradnja Addiko Grupe i MicrosoftaAddiko Grupa i Microsoft dogovorili su saradnju na planu unaprjeđenja korisničkog iskustva klijenata banke kroz implementaciju Microsoftovih Dynamics 365 tehnoloških rješenja.

Addiko Grupa je time postala prva regionalna bankarska organizacija koja će tokom 2018. godine na svim tržištima na kojima posluje implementirati moderna Microsoftova rješenja i time svoju digitalnu transformaciju nastaviti fokusirajući se upravo na unapređenje korisničkog iskustva svojih klijenata.

- Želja za pružanjem bolje usluge klijentima je glavni razlog početka digitalne transformacije, koja podrazumijeva primjenu modernih tehnologija u svim segmentima poslovanja i pružanje dodatne vrijednosti klijentima, kazao je Mario Ivanković, predsjednik Uprave Addiko bank a.d. Banja Luka.

Kako kažu iz Adiko banke bitan dio izgradnje naprednih sistema i osmišljanja novih inovativnih usluga su strateška partnerstva.

- Naš cilj je kroz saradnju s Microsoftom, koji je jedan od globalnih lidera u ovom segmentu, unaprijediti sve naše sisteme i procese, biti efikasnija te istovremeno bolja banka za naše klijente i za naše zaposlenike, izjavila je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko bank d.d. Sarajevo.

Ivan Vidaković, direktor za Digitalnu transformaciju Microsoft Multi-Country Europe regije u Središnjoj i Istočnoj Europi, naglasio je kako će nova digitalna platforma, optimizirana s najboljim industrijskim praksama finansijske industrije, omogućiti Addiko banci snažan iskorak u poslovanju i digitalnoj transformaciji kroz pružanje učinkovitije usluge i unaprijeđenog korisničkog iskustva postavljanjem korisnika i odnosa s korisnikom u centar bančine digitalne transformacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik