Još 250 miliona dinara za start-ap kompanije

Bez autora
Feb 01 2018

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović najavio je danas da će uskoro biti raspisan konkurs vredan 250 miliona dinara za nove start-ap kompanije i sve one koji žele da se bave inovacijama u okviru malih i srednjih preduzeća.Popović je prilikom posete kompaniji „Mont Stubline“ u Obrenovcu podsetio na to da je država sa više od 25 miliona dinara već pomogla pomenutu kompaniju, koja zapošljava 35 radnika, od kojih su petoro izvrsni mašinski inženjeri. Uz našu pomoć, ovo preduzeće će povećati broj radnih mesta i celokupni izvoz.

Još 250 miliona dinara za start-ap kompanijeMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović najavio je danas da će uskoro biti raspisan konkurs vredan 250 miliona dinara za nove start-ap kompanije i sve one koji žele da se bave inovacijama u okviru malih i srednjih preduzeća.

Popović je prilikom posete kompaniji „Mont Stubline“ u Obrenovcu podsetio na to da je država sa više od 25 miliona dinara već pomogla pomenutu kompaniju, koja zapošljava 35 radnika, od kojih su petoro izvrsni mašinski inženjeri.

Uz našu pomoć, ovo preduzeće će povećati broj radnih mesta i celokupni izvoz. Do sada su izvozili u zemlje Evropske unije, a učinićemo sve da im pomognemo da to prošire i na tržište Rusije, naglasio je ministar.

Kompanija "Mont Stubline" bavi se recikliranjem organskog otpada i dobavljanjem i instaliranjem komponenti za vodeće proizvođače postrojenja za biomasu u Evropi.

Njihov inovativni projekat "Ekonomski izmenjivači toplote za pasterizaciju organskog otpada" pomogli su Vlada Srbije i Fond za inovacionu delatnost.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik