Dvije ponude za teretni segment Slovenskih željeznica

Bez autora
Feb 04 2018

Na natječaj za dokapitalizaciju društva Slovenske željeznice - teretni promet stigle su dvije ponude. Riječ je o Francuskoj državnoj željeznici i češkoj logističkoj korporaciji EP Holding. U Slovenskim željeznicama nisu željeli govoriti o ponudama niti o njihovim vrijednostima. Generalni direktor Dušan Mes je ranije očekivao da će obvezujuće ponude biti na razini višoj od knjigovodstvene vrijednosti polovine kmpanije - dakle nešto iznad 30 milijuna eura. Taj je segment Slovenskih željeznica inače i najprofitabilniji. Lani su Slovenske željeznice ukupno ostvarile 502 milijuna eura prihoda, a Teretni promet tome je doprinio sa 197 milijuna, od toga 177 milijuna eura od prodaje.

Dvije ponude za teretni segment Slovenskih željeznicaNa natječaj za dokapitalizaciju društva Slovenske željeznice - teretni promet stigle su dvije ponude. Riječ je o Francuskoj državnoj željeznici (SNCF) i češkoj logističkoj korporaciji EP Holding, neslužbeno doznaje ljubljanski Dnevnik.

U Slovenskim željeznicama nisu željeli govoriti o ponudama niti o njihovim vrijednostima. Generalni direktor Dušan Mes je ranije očekivao da će obvezujuće ponude biti na razini višoj od knjigovodstvene vrijednosti polovine kmpanije - dakle nešto iznad 30 milijuna eura.

Taj je segment Slovenskih željeznica inače i najprofitabilniji. Lani su Slovenske željeznice ukupno ostvarile 502 milijuna eura prihoda, a Teretni promet tome je doprinio sa 197 milijuna (od toga 177 milijuna eura od prodaje).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik