"Mercator" prodaje 17 objekata

Bez autora
Feb 05 2018

Slovenačka kompanija "Merkator" počela je proces monetizacije, odnosno prodaje 17 objekata u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH koje će potom uzeti u zakup od novog vlasnika s ciljem pribavljanja svježeg kapitala. Kada je riječ o centrima u BiH, u projekat monetizacije uključeni su najveći tržni centri u Sarajevu, Tuzli i Banjaluci. U Sloveniji se prodaje najveći objekat "Merkatora" u Šiškoj, koji se prostire na 30.000 metara kvadratnih, kao i još sedam marketa u Kranju, Jesenicama i Koperu. U Zagrebu se prodaje "Super Konzum Radnička", jedan od najvećih "Merkatorovih" šoping centara na Balkanu, a u proces monetizacije su uključeni i centri u Puli, Rijeci i Splitu. Ponude za prodaju centara poslate različitim potencijalnim investitorima širom svijeta, a projekat će biti okončan do kraja ljeta, nakon čega će biti objavljeni njegovi rezultati.

"Mercator" prodaje 17 objekataSlovenačka kompanija "Merkator" počela je proces monetizacije, odnosno prodaje 17 objekata u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH koje će potom uzeti u zakup od novog vlasnika s ciljem pribavljanja svježeg kapitala.

Kada je riječ o centrima u BiH, u projekat monetizacije uključeni su najveći tržni centri u Sarajevu, Tuzli i Banjaluci, piše slovenački "Dnevnik".

U Sloveniji se prodaje najveći objekat "Merkatora" u Šiškoj, koji se prostire na 30.000 metara kvadratnih, kao i još sedam marketa u Kranju, Jesenicama i Koperu.

U Zagrebu se prodaje "Super Konzum Radnička", jedan od najvećih "Merkatorovih" šoping centara na Balkanu, a u proces monetizacije su uključeni i centri u Puli, Rijeci i Splitu.

"Dnevnik" piše da su ponude za prodaju centara poslate različitim potencijalnim investitorima širom svijeta, te da će projekat biti okončan do kraja ljeta, nakon čega će biti objavljeni njegovi rezultati.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik