Milion dinara za opremu ili mašinu

Bez autora
Feb 05 2018

Gradski sekretarijat za privredu raspisao je javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoju preduzetništva u 2018., saopšteno je iz gradske uprave. Prema rečima sekretara za privredu Milinka Veličkovića, konkurs je otvoren do 28. februara.Predmet javnog konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava privrednim subjektima u maksimalnom iznosu od milion dinara za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava, mašina i opreme, u cilju poboljšanja kvaliteta postojećeg ili uvođenja novog proizvoda ili usluge u poslovni proces, uz obavezu zapošljavanja jednog nezaposlenog lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, na period od minimum jedne godine.

Milion dinara za opremu ili mašinuGradski sekretarijat za privredu raspisao je javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoju preduzetništva u 2018., saopšteno je iz gradske uprave.

Prema rečima sekretara za privredu Milinka Veličkovića, konkurs je otvoren do 28. februara.

"Predmet javnog konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava privrednim subjektima u maksimalnom iznosu od milion dinara za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava (mašina i opreme), u cilju poboljšanja kvaliteta postojećeg ili uvođenja novog proizvoda ili usluge u poslovni proces, uz obavezu zapošljavanja jednog nezaposlenog lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, na period od minimum jedne godine", rekao je Veličković.

Ukupno izdvojena sredstva za podršku razvoju preduzetništva u ovoj godini iznose 20 miliona dinara, dodao je.

Cilj dodele oviih sredstava je prevashodno zapošljavanje nezaposlenih osoba, unapređenje poslovnog procesa uvođenjem novih proizvodnih, poslovnih ili poboljšanjem postojećih poslovnih linija, pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti.

"Pored toga, cilj je i otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodnih i uslužno orijentisanih delatnosti, kao i očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta", rekao je.

Tom je dodao jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, stimulisanje stvaranja nove dodatne materijalne vrednosti namenjene tržištu i povećanje ukupnog privrednog rasta i razvoja preduzetništva na teritoriji grada Beograda, kao i da pravo na dodelu sredstava imaju mikro i mala preduzeća i preduzetnici sa teritorije grada Beograda.

Ovaj program se, prema njegovim rečima, sprovodi u okviru Akcionog plana za zapošljavanje Grada Beograda za 2018. godinu, kroz direktnu podršku mikro, malim privrednim subjektima, kao i preduzetnicima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik