Soros odustao od preuzimanja Tuša

Bez autora
Feb 07 2018

Svjetski poznati investitor i milijarder George Soros odustao je od kupovine slovenskog Tuša. Prema tvrdnjama, Soros, koji se za Tuš najtecao preko fonda Quantum Strategic Partners, povukao se zbog daljnje uloge vlasnika Mirka Tuša u kompaniji. Proces prodaje, iniciran od grupe banaka vjerovnica s više od polovine potraživanja od Tuša početkom 2016. godine, je tako završio bez izbora kupca. Nijedan od ponuđača u prijelaznom roku nije se na kraju odlučio da podnese ponudu kako bi zadovoljio očekivanja banaka vjerovnica. Bankarski konzorcij predvođen NLB-om, uključujući Abanku, SID banku, Gorenjsku banku i Hetu, tražio je kupca za oko 300 milijuna eura potraživanja u grupi Tuš.

Soros odustao od preuzimanja TušaSvjetski poznati investitor i milijarder George Soros odustao je od kupovine slovenskog Tuša. Prema tvrdnjama TV Slovenija, Soros, koji se za Tuš najtecao preko fonda Quantum Strategic Partners, povukao se zbog daljnje uloge vlasnika Mirka Tuša u kompaniji.

Internetski portal Siol navodi da je proces prodaje, iniciran od grupe banaka vjerovnica s više od polovine potraživanja od Tuša početkom 2016. godine, tako završio bez izbora kupca. Nijedan od ponuđača u prijelaznom roku nije se na kraju odlučio da podnese ponudu kako bi zadovoljio očekivanja banaka vjerovnica.

Bankarski konzorcij predvođen NLB-om, uključujući Abanku, SID banku, Gorenjsku banku i Hetu, tražio je kupca za oko 300 milijuna eura potraživanja u grupi Tuš.

Sredinom prošle godine, engleski fond Anacap Financial Partners ostao je jedini potencijalni kupac, ali je tražio 60% popusta na potraživanja. Kao rezultat toga, većina banaka se povukla iz daljih razgovora.

Kako je dodao Siol, Tuš je već počeo pregovarati s bankama i drugim vjerovniciima o novom ugovoru o financijskom restrukturiranju, koji bi omogućio niže kamatne stope na kredite.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik