Poslao je automobil u svemir, a račun mu u minusu

Bez autora
Feb 08 2018

Proizvođač električnih automobila Tesla motors saopštio je da je zabeležio najveći kvartalni gubitak do sada. Kako prenose mediji saopštenje kompanije, minus je bio 675, 4 miliona dolara, što je mnogo više nego u istom periodu prošle godine kada je iznosio 121 milion dolara.Istovremeno, prihodi kompanije porasli su sa 2,8 na 3,3 milijarde dolara. Budućnost Tesle zavisi od Modela 3, čija je proizvodnja i dalje pod pritiskom. Kompanija se ipak nada da će do kraja prvog tromesečja izbaciti bar 2.500 komada. Osnivač kompanije Ilon Mask kaže da je od zacrtanih 5.000 automobila nedeljno, svakim danom sve dalje.

Poslao je automobil u svemir, a račun mu u minusuProizvođač električnih automobila Tesla motors saopštio je da je zabeležio najveći kvartalni gubitak do sada. Kako prenose mediji saopštenje kompanije, minus je bio 675, 4 miliona dolara, što je mnogo više nego u istom periodu prošle godine kada je iznosio 121 milion dolara.

Istovremeno, prihodi kompanije porasli su sa 2, 8 na 3,3 milijarde dolara.

Budućnost Tesle zavisi od Modela 3, čija je proizvodnja i dalje pod pritiskom. Kompanija se ipak nada da će do kraja prvog tromesečja izbaciti bar 2.500 komada.

Osnivač kompanije Ilon Mask kaže da je od zacrtanih 5.000 automobila nedeljno, svakim danom sve dalje.

Model 3 se prodaje u u SAD po ceni od 35.000 dolara. Uprkos ovakvim rezultatima, akcije Tesle su i dalje na ceni i ta kompanija je druga najvrednija u SAD, odmah iza Dženeral motorsa.

Mask ipak, ima razlog za slavlje - uspešno je poslao svoj automobil Tesla roudster u svemir, a prašina od tog lansiranja još se nije slegla.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik