Gradnju hidroelektrane Vranduk trebao bi uskoro preuzeti Euroasfalt

Bez autora
Feb 11 2018

Radove na izgradnji hidroelektrane Vranduk trebale bi nastaviti firme Končar i Euroasfalt. U nastavku izgradnje hidroelektrane Vranduk Končar će biti nosilac, a Euroasfalt podizvođač radova umjesto firme Strabag. Radovi na izgradnji hidroelektrane Vranduk obustavljeni su prije nešto više od godinu dana, a Elektroprivreda i Strabag su raskinuli ugovor zbog dodatnih troškova od 12 miliona KM. Kako se saznaje, umjesto Strabaga u konzorcij s Končarom trebao bi ući Euroasfalt, a trenutni problem predstavlja Svjetska banka koja treba dati dozvolu za promjenu izvođača radova.

Gradnju hidroelektrane Vranduk trebao bi uskoro preuzeti EuroasfaltRadove na izgradnji hidroelektrane Vranduk trebale bi nastaviti firme Končar i Euroasfalt. U nastavku izgradnje hidroelektrane Vranduk Končar će biti nosilac, a Euroasfalt podizvođač radova umjesto firme Strabag, saznaje Klix.ba.

Radovi na izgradnji hidroelektrane Vranduk obustavljeni su prije nešto više od godinu dana, a Elektroprivreda i Strabag su raskinuli ugovor zbog dodatnih troškova od 12 miliona KM.

Kako Klix.ba saznaje, umjesto Strabaga u konzorcij s Končarom trebao bi ući Euroasfalt, a trenutni problem predstavlja Svjetska banka koja treba dati dozvolu za promjenu izvođača radova.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio predsjednik Mjesne zajednice Vranduk Besim Begić koji je ujedno i vlasnik firme Almy Transport koja s mašinama izvodi radove na hidroelektrani Vranduk.

"U stalnim smo kontaktima i prema posljednjem dogovoru Končar će biti nosilac, a Euroasfalt podizvođač radova. Sve je već dogovoreno, ali čeka se saglasnost Svjetska banke. Nažalost, nije poznato kada će to biti i kada će potpisati konačni ugovor", izjavio je Begić.

Dodao je da su i mještani Vranduka ogorčeni trenutnom situacijom s obzirom na to da su radovi obustavljeni.

"Ja mještane zadržavam koliko mogu, ali zaista ne znam do kada ću biti u tome uspješan. Sve je ugroženo, a iskreno i moj posao trpi s obzirom na to da smo uložili novac u nove mašine, a sve je stalo. Svi se nadamo da će što prije to biti riješeno", dodao je Begić.

Portal Klix.ba početkom novembra prošle godine od Elektroprivrede je u više navrata tražio informacije o stanju na gradilištu hidroelektrane Vranduk, ali za tri mjeseca nismo dobili nikakav odgovor.

Na gradilištu danas osim čuvara nema mašina, znakovi da su radovi u toku su uništeni, a na pomoćnoj brani su uočena i manja oštećenja s obzirom na to da više od godinu dana na hidroelektrani ništa nije urađeno.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik