Obnoviti prugu od Beograda do Zagreba

Bez autora
Feb 12 2018

Potredsedsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovorala je danas u Zagrebu sa ministrom mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Olegom Butkovićem o rekonstrukciji železničke pruge od Beograda do Zagreba. Mihajlović i Butković su postigli saglasnost o okviru protokola o saradnji na ovom projektu, a dogovoreno je da se u narednih deset dana ponovo sastanu i potpišu ovaj dokument. Sagovornici su saglasni da Srbija i Hrvatska zajednički apliciraju kod Evropske unije za novac za realizaciju ovog projekta. Pruga od Beograda do Zagreba duga je 412 kilometra i nalazi se na Koridoru 10.

Obnoviti prugu od Beograda do ZagrebaPotredsedsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovorala je danas u Zagrebu sa ministrom mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Olegom Butkovićem o rekonstrukciji železničke pruge od Beograda do Zagreba.

Mihajlović i Butković su postigli saglasnost o okviru protokola o saradnji na ovom projektu, a dogovoreno je da se u narednih deset dana ponovo sastanu i potpišu ovaj dokument.

Sagovornici su saglasni da Srbija i Hrvatska zajednički apliciraju kod Evropske unije za novac za realizaciju ovog projekta.

Pruga od Beograda do Zagreba duga je 412 kilometra i nalazi se na Koridoru 10. Na teritoriji Srbije planira se rekonstrukcija oba koloseka na deonici od Golubinaca do Šida, odnosno granice sa Hrvatskom, kao i modernizacija deonice od Rume do Šida. Vrednost ovih radova iznosi približno 250 milona evra.

Mihajlović boravi u Hrvatskoj u okviru dvodnevne posete državne delegacije Srbije toj zemlji, koju predvodi predsednik Republike Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik