Lesaffre kupuje fabriku ekstrakta kvasca kompanije Alltech u Srbiji

Bez autora
Feb 12 2018

U okviru tekuće strategije širenja u oblasti ishrane i zdravlja, Lesaffre, jedna od svetskih kompanija u industriji kvasca i fermentacije, kupio je fabriku kvasca firme Alltech u Srbiji. Ovom transakcijom Alltech nastavlja da se bavi osnovnim delatnostima u segmentu stočne hrane i prihrane useva i da se povlači iz ostalih aktivnosti. Lesaffre je na tržištu ekstrakta kvasca i njegovih derivata prepoznat kao pouzdan partner sa ekspertizom u pronalaženju specifičnih rešenja, izjavio je Antoan Bol, generalni direktor Lesaffre Grupe. Ova kupovina će ojačati naše prisustvo na tržištu ekstrakta kvasca. Sada sa osam fabrika širom sveta - zapadna i istočna Evropa, Kina, Sjedinjene Države, Brazil, još smo više posvećeni ispunjavanju specifičnih potreba svojih kupaca, dodao je Bol.

Lesaffre kupuje fabriku ekstrakta kvasca kompanije Alltech u SrbijiU okviru tekuće strategije širenja u oblasti ishrane i zdravlja, Lesaffre, jedna od svetskih kompanija u industriji kvasca i fermentacije, kupio je fabriku kvasca firme Alltech u Srbiji.

Ovom transakcijom Alltech nastavlja da se bavi osnovnim delatnostima u segmentu stočne hrane i prihrane useva i da se povlači iz ostalih aktivnosti, navodi se u saopštenju.

„Lesaffre je na tržištu ekstrakta kvasca i njegovih derivata prepoznat kao pouzdan partner sa ekspertizom u pronalaženju specifičnih rešenja“, izjavio je Antoan Bol, generalni direktor Lesaffre Grupe.

„Ova kupovina će ojačati naše prisustvo na tržištu ekstrakta kvasca. Sada sa osam fabrika širom sveta (zapadna i istočna Evropa, Kina, Sjedinjene Države, Brazil), još smo više posvećeni ispunjavanju specifičnih potreba svojih kupaca“, dodao je Bol.

Srpska fabrika koja se nalazi u Senti će se od sada zvati Biospringer RS i nastaviće da proizvodi pekarski kvasac za srpsko tržište i ekstrakte kvasca za prehrambenu industriju i industriju stočne hrane. Jedan od ključnih ciljeva kompanije Alltech je bio da obezbedi dugoročnu budućnost srpske fabrike i zaposlenih.

„Kompaniji Alltech je zadovoljna što ovu fabriku prodaje porodičnoj grupaciji koja je međunarodno poznata po svojoj profesionalnosti i kvalitetu proizvoda i usluga“, izjavio je Olrik Blejk, generalni direktor firme Alltech.

„Budućnost fabrike je bila od ključnog značaja u pregovorima koje smo vodili. Uvereni smo da će Lesaffre nastaviti da razvija kompaniju zahvaljujući svojoj ekspertizi u fermentaciji i derivatima fermentacije. Ona je savršen izbor za kupovinu i vođenje poslovanja na putu budućeg rasta. U međuvremenu, Alltech će nastaviti da se bavi svojim osnovnim delatnostima nakon rekordnog rasta poslednjih godina.“

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik