Miodrag Kostić želi deo "Agrokora"

Bez autora
Feb 13 2018

Srpski biznismen Miodrag Kostić, poznat kao "kralj šećera", prvi put je javno iskazao interesovanje za kupovinu bar jednog dela "Agrokora". Agrokor je velika kompanija, s velikim aktivama. Svakako neće ostati u obliku jedne kompanije. Pratimo nagodbu, i u skladu s tim sigurno će doći do prodaje. U onom delu prerade poljoprivrede, bićemo veliki investitor, rekao je Kostić. Kostićevo poslovno carstvo obuhvata poljoprivredu, trgovinu i turizam, s prihodima većim od milijardu evra, a u Hrvatskoj je nedavno kupio turistički kompleks Rezidencija Skiper kod Umaga, podseća se u informaciji. Dalje se dodaje da je najavio da će još ulagati u Hrvatsku i da smatra da bi bolji politički odnosi povećali broj srpskih turista na hrvatskoj obali.

Miodrag Kostić želi deo "Agrokora"Srpski biznismen Miodrag Kostić, poznat kao "kralj šećera", prvi put je javno iskazao interesovanje za kupovinu bar jednog dela "Agrokora".

"'Agrokor' je velika kompanija, s velikim aktivama. Svakako neće ostati u obliku jedne kompanije. Pratimo nagodbu, i u skladu s tim sigurno će doći do prodaje. U onom delu prerade poljoprivrede, bićemo veliki investitor", rekao je Kostić za hrvatsku televiziju RTL, a prenosi portal "Seebiz".

Kostićevo poslovno carstvo obuhvata poljoprivredu, trgovinu i turizam, s prihodima većim od milijardu evra, a u Hrvatskoj je nedavno kupio turistički kompleks Rezidencija Skiper kod Umaga, podseća se u informaciji.

Dalje se dodaje da je najavio da će još ulagati u Hrvatsku i da smatra da bi bolji politički odnosi povećali broj srpskih turista na hrvatskoj obali.

"Za vreme letnjih raspusta 800 hiljada Srba putuje u Grčku. Ja sam siguran, da su nam politiČki odnosi bolji nego danas, da bi veliki broj tih Srba došao u Hrvatsku. S obzirom na dužinu hrvatske obale, nema sumnje da je najveći potencijal za razvoj turizma u Hrvatskoj. I logično je za nas kao velikog investitora u turizam, da uložimo u Hrvatsku", rekao je Kostić.

Komentarišući srpsko-hrvatski poslovni forum, koji je održan u Zagrebu, sprki biznismen je istakao da je svrha ovakvih sastanaka da kažu: "ne, mi smo se promenili, nemojmo pričati o različitostima, hajde da pričamo o sličnostima".

"Dajte da vidimo šta možemo napraviti. Mi smo prve komšije. Važniji su dobri odnosi s prvim komšijama nego bratom u Americi", poručio je Kostić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik