Luka Koper: Još bez odluke o IPS-u

Bez autora
Feb 18 2018

U petak je Nadzorni odbor Luke Koper ramatrao poslovni plan nove Uprave u kojoj su od prosinca Dimitrij Zadel, Irma Gubanec i Metod Podkrižnik, te od jučer, novi predstavnik radnika Vojko Rotar, koji je zamijenio Stojana Čepara. Prihodi Grupe ove godine bi se trebali povećati na 232 milijuna eura, a neto dobit na 49 milijuna eura. Međutim, još uvijek nije poznato kako će uprava riješiti pitanja izvoditelja lučkih djelatnosti. Predsjednik Federacije sindikata KS 90 Peter Majcen tvrdi da mu je Zadel ovog tjedna rekao da će radna skupina rješenja pripremiti do kraja mjeseca. Inspektorat rada, zbog toga, uveo je kontrolu u Luci Koper, objašnjava glavni inspektor Nataša Trček.

Luka Koper: Još bez odluke o IPS-uU petak je Nadzorni odbor Luke Koper ramatrao poslovni plan nove Uprave u kojoj su od prosinca Dimitrij Zadel, Irma Gubanec i Metod Podkrižnik, te od jučer, novi predstavnik radnika Vojko Rotar, koji je zamijenio Stojana Čepara.

Prihodi Grupe ove godine bi se trebali povećati na 232 milijuna eura, a neto dobit na 49 milijuna eura.

Međutim, još uvijek nije poznato kako će uprava riješiti pitanja izvoditelja lučkih djelatnosti (IPS). Predsjednik Federacije sindikata KS 90 Peter Majcen tvrdi da mu je Zadel ovog tjedna rekao da će radna skupina rješenja pripremiti do kraja mjeseca. Inspektorat rada, zbog toga, uveo je kontrolu u Luci Koper, objašnjava glavni inspektor Nataša Trček.

„Očekujemo da će u roku od mjesec i pol biti pripremljen plan kojim će se otkloniti nepravilnosti u skladu s našom odlukom, odlukom Ministarstva rada i suda”, objašnjava ona.

Upravo je neaktivnost na tom području bila glavni razlog što je Slovenski državni holding (SDH) izgubio povjerenje u prethodnu Upravu koju je vodio Dragomir Matić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik