Coca-Cola u gubitku 2,75 milijardi dolara u čevtrom kvartalu

Bez autora
Feb 18 2018

Američka kompanija Coca-Cola iskazala je gubitak u četvrtom kvartalu 2017. zbog rasta iznosa poreske obaveze na 3,6 milijardi dolara, što je posljedica nedavno usvojenih izmena poreskog zakona u SAD.Kompanija sa sjedištem u Atlanti je prijavila gubitak od 2,75 milijardi dolara, ili 65 centi po akciji. Prihodi kompanije su takođe pali, pošto najveći svjetski proizvođač bezalkoholnih pića i napitaka prodaje svoj biznis u delu flaširanja. Prihodi su opali za 20 odsto na 7,51 milijardu dolara, ali su ipak nadmašili projekcije "vukova" sa Volstrita koji su predviđali da će iznositi 7,36 milijardi dolara.

Coca-Cola u gubitku 2,75 milijardi dolara u čevtrom kvartaluCoca-Cola u gubitku 2,75 milijardi dolara u čevtrom kvartalu Američka kompanija Coca-Cola iskazala je gubitak u četvrtom kvartalu 2017. zbog rasta iznosa poreske obaveze na 3,6 milijardi dolara, što je posljedica nedavno usvojenih izmena poreskog zakona u SAD.

Kompanija sa sjedištem u Atlanti je prijavila gubitak od 2,75 milijardi dolara, ili 65 centi po akciji, prenosi agencija AP.

Prihodi kompanije su takođe pali, pošto najveći svjetski proizvođač bezalkoholnih pića i napitaka prodaje svoj biznis u delu flaširanja. Prihodi su opali za 20 odsto na 7,51 milijardu dolara, ali su ipak nadmašili projekcije "vukova" sa Volstrita koji su predviđali da će iznositi 7,36 milijardi dolara.

Industrijski analitičari su već ranije prognozirali pad oba ova pokazatelja zbog sprovođenja aktuelnih promena u poslovanja kompanije, ali su uprkos tome akcije Coca-Cole jutros ojačale na berzi za 28 centi na 45,06 dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik