Montenegro Airlines najveći poreski dužnik

Bez autora
Feb 18 2018

U deset najvećih dužnika po osnovu poreza i doprinosa na lična primanja, čak šest su državne firme, sa ukupnim dugom od skoro 37 miliona eura. U najnovijoj listi poreskih dužnika po tom osnovu prva četiri mjesta takođe zauzimaju kompanije u potpunom ili većinski državnom vlasništvu. Najveći dužnik je Montenegro Airlines, koji je nagomilao 17,13 miliona eura dugova prema državi po osnovu poreza i doprinosa na plate, a slijede ga, redom: Rudnik uglja Pljevlja 7,75 miliona, 13. jul Plantaže 4,36 miliona i Željeznički prevoz 3,77 miliona. U top deset su još dvije željezničke firme, i to Željeznička infrastruktura sa dugom od skoro dva miliona eura i Održavanje željezničkih voznih sredstava, koji duguje 1,5 miliona eura.

Montenegro Airlines najveći poreski dužnikU deset najvećih dužnika po osnovu poreza i doprinosa na lična primanja, čak šest su državne firme, sa ukupnim dugom od skoro 37 miliona eura.

U najnovijoj listi poreskih dužnika po tom osnovu prva četiri mjesta takođe zauzimaju kompanije u potpunom ili većinski državnom vlasništvu.

Najveći dužnik je Montenegro Airlines, koji je nagomilao 17,13 miliona eura dugova prema državi po osnovu poreza i doprinosa na plate, a slijede ga, redom: Rudnik uglja Pljevlja (7,75 miliona), 13. jul Plantaže (4,36 miliona) i Željeznički prevoz (3,77 miliona).

U top deset su još dvije željezničke firme, i to Željeznička infrastruktura sa dugom od skoro dva miliona eura i Održavanje željezničkih voznih sredstava, koji duguje 1,5 miliona eura.

Iz tabele Poreske uprave čita se da su Rudnik uglja, Plantaže i Željeznička infrastruktura u reprogramu duga, dok ostale to nijesu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik