Sud zabranio naplatu kredita od Alumine

Bez autora
Feb 18 2018

Fondu za razvoj i zapošljavanje kojim upravlja Investiciono-razvojna banka RS i dalje je sudski zabranjeno da od zvorničke "Alumine", kćerke firme fabrike glinice "Birač", naplaćuje kredit od 19,4 miliona koji je IRB pod sumnjivim okolnostima odobrila propaloj "Energoliniji" kao drugoj "Birčevoj" filijali. Odluka koju je Okružni privredni sud u Bijeljini donio u petak je privremena, a konačna će biti donesena 2. marta. "Alumina", koja je bila žirant za kredit "Energolinije", je krajem prošle godine podnijela tužbu protiv IRB-a i "Energolinije" kojom traži poništenje ugovora o kreditu i jemstvu i vraćanje milionskog iznosa koji je kao žirant do sada platila.

Sud zabranio naplatu kredita od AlumineFondu za razvoj i zapošljavanje kojim upravlja Investiciono-razvojna banka (IRB) RS i dalje je sudski zabranjeno da od zvorničke "Alumine", kćerke firme fabrike glinice "Birač", naplaćuje kredit od 19,4 miliona koji je IRB pod sumnjivim okolnostima odobrila propaloj "Energoliniji" kao drugoj "Birčevoj" filijali.

Odluka koju je Okružni privredni sud u Bijeljini donio u petak je privremena, a konačna će biti donesena 2. marta. "Alumina", koja je bila žirant za kredit "Energolinije", je krajem prošle godine podnijela tužbu protiv IRB-a i "Energolinije" kojom traži poništenje ugovora o kreditu i jemstvu i vraćanje milionskog iznosa koji je kao žirant do sada platila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik