Petlja Batajnica biće gotova do kraja 2019. godine

Bez autora
Feb 18 2018

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je sa predsednikom opštine Zemun Dejanom Matićem i direktorima “Koridora Srbijе” i JP “Putevi Srbije” lokaciju na kojoj će se graditi batajnička petlja. Batajnička petlja je važna kako za meštane Batajnice koji će dobiti modernu saobraćajnicu koja će im olakšati saobraćaj ka i od Beograda, Novog Sada i Zemuna, tako i za buduće investitore zainteresovane da ulažu u ovu industrijsku zonu, rekla je Mihajlovićeva. Ona je istakla da će JP “Putevi Srbije” ovih dana raspisati javni poziv za izradu projektno-tehničke dokumentacije, nakon čega sledi izbor izvođača radova i završetak radova do kraja sledeće godine.

Petlja Batajnica gotova do kraja 2019. godinePotpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je danas sa predsednikom opštine Zemun Dejanom Matićem i direktorima “Koridora Srbijе” i JP “Putevi Srbije” lokaciju na kojoj će se graditi batajnička petlja.

“Batajnička petlja je važna kako za meštane Batajnice koji će dobiti modernu saobraćajnicu koja će im olakšati saobraćaj ka i od Beograda, Novog Sada i Zemuna, tako i za buduće investitore zainteresovane da ulažu u ovu industrijsku zonu”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da će JP “Putevi Srbije” ovih dana raspisati javni poziv za izradu projektno-tehničke dokumentacije, nakon čega sledi izbor izvođača radova i završetak radova do kraja sledeće godine.

“Izradu projektno-tehničke dokumentacije u iznosu od 10 milona dinara finansiraće “Putevi Srbije” iz redovnih sredstava, dok će radovi biti finansirani iz sredstava EBRD koja smo uštedeli od izgradnje koridora”, izjavila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade podsetila jе da radovi nisu počeli ranije jer je bilo potrebno rešiti pitanje eksproprijacije.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić istakao je da će izgradnja batajničke petlje doprineti boljoj povezanosti i bržеm izlasku iz naselja.

“Ovom petljom povezaćemo Batajnicu sa obilaznicom oko Beograda i starim novosadskim putem, ali i maskimalno iskoristiti potencijal za nove investicije”, rekao je Matić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik