U Zemunu će se graditi međunarodno pristanište za brodove

Bez autora
Feb 18 2018

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, posetila je gradsku opštinu Zemun i sa predsednikom opštine Dejanom Matićem i njegovim saradnicima razgovarala o realizaciji projekata iz resora Ministarstva, posebno istakavši izgradnju međunarodnog pristaništa za brodove. Danas smo razgovarali o tome šta smo do sada uradili, ali pre svega o dinamici realizacije narednih projekata, poput izgradnje batajničke petlje, međunarodnog pristaništa za brodove na Dunavu, ozakonjenja objekata, održavanja i izgradnje puteva i železnica, rekla je Mihajlovićeva. Potpredsednica Vlade pohvalila je opštinu Zemun kao jednu od najboljih kada je proces ozakonjenja nelegalnih objekata u pitanju, uručivši rešenja o ozakonjenju u Zemunu za 14 građana.

U Zemunu će se graditi međunarodno pristanište za brodovePotpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, posetila je gradsku opštinu Zemun i sa predsednikom opptine Dejanom Matićem i njegovim saradnicima razgovarala o realizaciji projekata iz resora Ministarstva, posebno istakavši izgradnju međunarodnog pristaništa za brodove.

“Danas smo razgovarali o tome šta smo do sada uradili, ali pre svega o dinamici realizacije narednih projekata, poput izgradnje batajničke petlje, međunarodnog pristaništa za brodove na Dunavu, ozakonjenja objekata, održavanja i izgradnje puteva i železnica”, rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade pohvalila je opštinu Zemun kao jednu od najboljih kada je proces ozakonjenja nelegalnih objekata u pitanju, uručivši rešenja o ozakonjenju u Zemunu za 14 građana.

“Sve što radimo, bilo da se radi o ozakonjenju, putevima, prugama ili građevinarstvu, radimo zajedno - Vlada Srbije, gradska vlast i opštine. I to je dobitna kombinacija koja je pre svega u interesu građana. Sa opštinom Zemun imamo odličnu saradnju i tako će biti i ubudućе”, izjavila je ona.

Mihajlovićeva je dodala i da će na teritoriji opštine Zemun biti izgrađen intermodalni terminal, koji povezuje drumski i železnički saobraćaj, vredan 15,5 miliona evra.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić zahvalio je na podršci potpredsednici Vlade i ministarstvu koje vodi, istakavši da će Zemun ove godine krenuti u realizaciju kapitalnog projekta izgradnje međunarodnog putničkog pristaništa.

“Uz podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zemun će ove godine započeti izgradnju pristaništa za međunarodne putničke brodove čiji završetak očekujemo polovinom 2019. godine. Time ćemo iskoristiti potencijal Dunava i Zemun postaviti na turističku mapu Evrope”, rekao je Matić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik