Mesto u Srbiji gde fakultet garantuje posao

Bez autora
Feb 18 2018

Diploma fakulteta obično vam ne garantuje zaposlenje, međutim u Medveđi, na birou rada nema nijednog nezaposlenog sa završenim fakultetom. Nedavno je u tom mestu, jednoj od najsiromašnijih opština juga Srbije, na šest meseci, posao dobilo dvadeset visokoškolaca. Auljona Haljimi završila je kriminalistiku i godinu dana nakon diplomiranja dobila je posao opštinskoj upravi. Dvadesetoro visokoškolaca zaposleno je na šest meseci u vrtiću, Centru za socijalni rad u javnim preduzećima i opštinskoj upravi. Posao na odredjeno su dobili ekonomisti, nastavnici, psiholozi, injženjeri informatike i saobraćaja. U opštini su za zapošljavanje mladih izdvojili pet miliona dinara. Sve je uradjeno u okviru Programa Ujedinjenih nacija za razvoj.

Mesto u Srbiji gde fakultet garantuje posaoDiploma fakulteta obično vam ne garantuje zaposlenje, međutim u Medveđi, na birou rada nema nijednog nezaposlenog sa završenim fakultetom. Nedavno je u tom mestu, jednoj od najsiromašnijih opština juga Srbije, na šest meseci, posao dobilo dvadeset visokoškolaca.

Auljona Haljimi završila je kriminalistiku i godinu dana nakon diplomiranja dobila je posao opštinskoj upravi.

Dvadesetoro visokoškolaca zaposleno je na šest meseci u vrtiću, Centru za socijalni rad u javnim preduzećima i opštinskoj upravi.

Posao na odredjeno su dobili ekonomisti, nastavnici, psiholozi, injženjeri informatike i saobraćaja .

U opštini su za zapošljavanje mladih izdvojili pet miliona dinara. Sve je uradjeno u okviru Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP)

U Medvedji očekuju da će uz pomoć države i stranih donatora uspeti da produže ugovore zaposlenima na godinu dana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik