Za razvoj poljoprivrede i podsticaje više od 500.000 KM

Bez autora
Feb 19 2018

Gradska uprava Prijedor izdvojila je prošle godine iz budžeta 515.000 KM za razvoj poljoprivrede i različite vrste podsticaja.Šef Odsjeka za unapređenje poljoprivrede Tatjana Marić potvrdila je da je poljoprivreda važan resurs grada Prijedora tako da su podsticaji višegodišnja pozitivna praksa. Najveći dio se plasira direktorno poljoprivrednim proizvođačima i tokom prošle godine smo primili 281 prijavu korisnika od kojih su 264 riješene pozitivno, a njima je na ime podsticaja isplaćeno 241.025 KM, istakla je Marićeva.

Za razvoj poljoprivrede i podsticaje više od 500.000 KMGradska uprava Prijedor izdvojila je prošle godine iz budžeta 515.000 KM za razvoj poljoprivrede i različite vrste podsticaja.

Šef Odsjeka za unapređenje poljoprivrede Tatjana Marić potvrdila je Srni da je poljoprivreda važan resurs grada Prijedora tako da su podsticaji višegodišnja pozitivna praksa.

"Najveći dio se plasira direktorno poljoprivrednim proizvođačima i tokom prošle godine smo primili 281 prijavu korisnika od kojih su 264 riješene pozitivno, a njima je na ime podsticaja isplaćeno 241.025 KM", istakla je Marićeva.

Ona je dodala da je u govedarstvo, što je i najrazvijenija grana prijedorske poljoprivrede, investirano 140.000 KM.

"Osim toga stimulišemo i ovčarstvo, svinjarstvo, uzgoj žitarica, plasteničku kao i proizvodnju povrća na otvorenom i kupovinu mehanizacije i intenzivne zasade voća", rekla je Marićeva.

Ona je podsjetila i na više donatorskih projekata među kojima je bilo i podizanja plastenika za 40 korisnika površine od stotinu metara kvadratnih.

"Grad je učestvovao u tom projektu sa 39.200 KM, a korisnici su imali obavezu učešća od 10 odsto cijene nabavljenih plastenika", rekla je Marićeva.

Ona je potvrdila da je korisnicimaa zasada voća kod kojih je bilo štete od prošlogodišnjeg aprilskog mraza isplaćeno oko 150.000 KM.

Prijedorski agrar u ovoj godini može računati na 600.000 KM gradskih podsticaja, ali bi ta sredstva, zahvaljujući donacijama iz eksternih izvora mogla biti i znatno veća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik