Mišković preuzima Sava centar

Bez autora
Mar 21 2018

Kompanija “Delta holding” je jedina poslala ponudu za učešće u javno-privatnom partnerstvu za rekonstrukciju i upravljanje Sava centrom. Podsetimo, na prvi propali tender koji je raspisan još 2016. godine, javili su se na jednoj strani “Delta holding”, a na drugoj konzorcijum koji su činili Aerodrom “Nikola Tesla”, “Energoprojekt” i Beogradski sajam. Međutim, u drugom krugu nije stigla nijedna obavezujuća ponuda, pa je kompletan posao propao. Ovoga puta, po svemu sudeći, u igri je ostala samo “Delta” Miroslava Miškovića koja nije krila da je zainteresovana da vrati stari sjaj Sava centru i pasaralom ga spoji sa budućim hotelom “Interkontinental”. Pored “Kraun plaze” koji već imaju u blizini.

Mišković preuzima Sava centarKompanija “Delta holding” je, kako saznaje “Blic”, jedina poslala ponudu za učešće u javno-privatnom partnerstvu za rekonstrukciju i upravljanje Sava centrom.

Podsetimo, na prvi propali tender koji je raspisan još 2016. godine, javili su se na jednoj strani “Delta holding”, a na drugoj konzorcijum koji su činili Aerodrom “Nikola Tesla”, “Energoprojekt” i Beogradski sajam. Međutim, u drugom krugu nije stigla nijedna obavezujuća ponuda, pa je kompletan posao propao.

Ovoga puta, po svemu sudeći, u igri je ostala samo “Delta” Miroslava Miškovića koja nije krila da je zainteresovana da vrati stari sjaj Sava centru i pasaralom ga spoji sa budućim hotelom “Interkontinental”. Pored “Kraun plaze” koji već imaju u blizini.

Kako stoji u tenderskoj dokumentaciji, Grad Beograd bi u ovo partnerstvo uložio nepokretnosti, sam objekat Sava centra i zemljište na kojem se nalazi, a privatni partner novac. I to minimum 12,5 miliona evra, dok je na prvom neuspelom tenderu ta suma iznosila 15 miliona.

Partner bi bio zadužen i za izbor profesionalnog menadžmenta koji bi upravljao kongresnim centrom, te bi dobio 49 odsto akcija, dok bi većinski vlasnik ostao Grad Beograd.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik