Merkator S mora da obustavi reklamu o jajima "bez GMO"

Bez autora
Apr 01 2018

Kompanija "Merkator S" moraće da obustavi svaki vid reklamiranja gde ističu da su jaja, robne marke "K plus", koja se mogu kupiti u njihovim radnjama - bez GMO! Ovo su potvrdili u Ministarstvu poljoprivrede i dodali da se po donetom rešenju veterinarske inspekcije mora odmah postupiti. Naime, nedavno se pojavila reklama da su to prva jaja na našem tržištu sa sertifikatom "Dunav soje", koji garantuje da je proizvod bez GMO. Kako u Srbiji Zakon o GMO predviđa da nijedan modifikovani živi organizam, kao ni proizvod od GMO, ne može da se stavi u promet, odnosno gaji u komercijalne svrhe, podrazumeva se da je sva roba u našoj zemlji bez GMO.

Merkator S mora da obustavi reklamu o jajima Kompanija "Merkator S" moraće da obustavi svaki vid reklamiranja gde ističu da su jaja, robne marke "K plus", koja se mogu kupiti u njihovim radnjama - bez GMO!

Ovo su za "Novosti" potvrdili u Ministarstvu poljoprivrede i dodali da se po donetom rešenju veterinarske inspekcije mora odmah postupiti.

Naime, nedavno se pojavila reklama da su to prva jaja na našem tržištu sa sertifikatom "Dunav soje", koji garantuje da je proizvod bez GMO. Kako u Srbiji Zakon o GMO predviđa da nijedan modifikovani živi organizam, kao ni proizvod od GMO, ne može da se stavi u promet, odnosno gaji u komercijalne svrhe, podrazumeva se da je sva roba u našoj zemlji bez GMO.

Zabranjeno je to naglašavati, jer se kupci mogu dovesti u zabludu da svi oni proizvodi, koji su iste sadržine, mogu da sadrže GMO, jer nije naznačeno drugačije.

- Veterinarski inspektori bili su u kontroli i doneli odluku da se povuče reklamiranje putem sredstava javnog informisanja, kao i sa bilborda - objašnjavaju u Ministarstvu poljoprivrede. - Oni tu oznaku ne mogu da koriste kao svoju prednost.

Kako kažu u Ministarstvu, deklarisanje hrane mora da se obavlja na način kojim se ne obmanjuje krajnji potrošač.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik