Mišković na korak od Sava centra

Bez autora
Apr 03 2018

Kompanija Delta holding pobedila je u prvoj fazi tendera za javno-privatno partnerstvo za upravljanje Sava centrom. Navodi se da je ta kompanija bila jedina zainteresovana i prijavljena i da je kao kvalifikovani partner izborila učešće u drugoj fazi postupka koji će je dovesti do 49 odsto vlasništva nad kongresnim centrom i ortakluka sa Gradom. Svi dalji koraci u postupku zavise od procedure koju vodi grad i koju ćemo mi u potpunosti poštovati. Sarađivaćemo sa njima i otpočeti renoviranje u što kraćem roku da Sava centru vratimo sjaj koji zaslužuje" rekli su u kompaniji Delta holding. Kako se navodi, kompanija ima rok do 20. juna da dostavi ponudu sa pratećom dokumentacijom u kojoj će navesti koliko novca planiraju da ulože, izneti biznis plan za period od 10 godina i plan rekonstrukcije.

Mišković na korak od Sava centraKompanija Delta holding pobedila je u prvoj fazi tendera za javno-privatno partnerstvo za upravljanje Sava centrom. List "Politika" navodi da je ta kompanija bila jedina zainteresovana i prijavljena i da je kao kvalifikovani partner izborila učešće u drugoj fazi postupka koji će je dovesti do 49 odsto vlasništva nad kongresnim centrom i ortakluka sa Gradom.

"Svi dalji koraci u postupku zavise od procedure koju vodi grad i koju ćemo mi u potpunosti poštovati. Sarađivaćemo sa njima i otpočeti renoviranje u što kraćem roku da Sava centru vratimo sjaj koji zaslužuje", rekli su u kompaniji Delta holding.

Kako se navodi, kompanija ima rok do 20. juna da dostavi ponudu sa pratećom dokumentacijom u kojoj će navesti koliko novca planiraju da ulože, izneti biznis plan za period od 10 godina i plan rekonstrukcije.

Nakon toga Grad ima mesec dana da donese odluku da li će mu Delta holding postati partner sa kojim će potpisati ugovor o osnivanju zajedničkog privrednog društva radi rekonstrukcije i upravljanja kongresnim centrom.

List navodi i da tender predviđa ulaganje 12,5 miliona evra, ali da je kompanija spremna da ponudi 30.

Iz kompanije poručuju da su stručnjaci iz SAD procenili da je za renoviranje i moderniozaciju Sava centra potrebno skoro 30 miliona evra, kao i da će poštovati reč stručnjaka kako bi postao "primarni izbor prilikom biranja mesta za održavanje kongresa u ovom delu Evrope".

Kako se navodi, najveći zahtevi biće na tehničkoj modernizaciji i nabavci novog mobilijara i nameštaja, dok će zdanje zadržati svoj trenutni oblik.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik